Willing 31


Åsikt inskickad

av Dag Sørlie, 2004-06-15


Båtens årsmodell:

1975

Års erfarenhetet av modellen:

14 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Vi har utstyrt båten med ny rigg og nye seil så sent som i år 2000. Båten er rask nok til turbruk, men vi registrerer jo å bli akterutseilt av nyere og moderne båter. Fordelen er imidlertid at Willingen tåler alt slags vær, og er en utrolig solid og romslig båt.

Hur det är att bo i båten:

Båten har mange kvaliteter som savnes i moderne båter i dag. Den har utrolig mye plass til bare å være en 31 fots båt, og for to personer er båten helt ideell.

Positiva egenskaper:

Vi seiler Hermann Linges egen testbåt, og har sannsynligvis den eneste båten med sentermontert motor. Motoren er m.a.o. plassert under sittebenken i forkant av toalett-rommet, hvilket innebærer en helt annen stabilitet enn hva som er tilfelle med båter som har motoren plassert under trappen ned fra cockpit. Vi skiftet motor i 1999 til en Volvo Penta MD 18 HK, og med senterplassert motor er det lett å komme til. Vi har en følelse av at ved å ha motoren plassert midtskips, får vi utnyttet seileregenskap

Problem / svaga punkter:

Vi er enig i at cockpiten kunne vært 10 cm høyere for å bedre utsikten fra cockpit. Vi valgte den lave riggen igjen da vi måtte bytte rigg etter et mastehavari, men ville nok valgt den høye riggen idag om vi kunne.

Genomförda förbättringar:

Vi har ikke foretatt noen andre forbedringer enn at vi nokså tidlig fikk rulleforstag, og i senere tid gått til anskaffelse av et skreddersydd cockpittelt med store vindusflater - som gjør tilværelsen ombord vesentlig hyggeligere.

Övriga kommentarer:

Vi er medlem av Willing-klubben, og mottar stadig nyttige tips og innspill til forbedringer og vedlikehold - hvilket vi setter stor pris på.