Bumerang 32


Åsikt inskickad

av Per Jensen, 2004-06-07
per.jensen@skolan.lysekil.se


Båtens årsmodell:

1980

Års erfarenhetet av modellen:

12 år, Familjesegling

Normal besättning:

1 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Härlig balans,lättdriven.

Hur det är att bo i båten:

Är man över 180 cm. får man gå på huk i ruffen. Vid arbete i pentryt är det inga problem med ruffluckan öppen. Vid måltiderna är det bra plats runt bordet.

Positiva egenskaper:

Går utmärkt att segla själv, vilket jag ofta gör. En vacker båt många positiva kommentarer. Sitter man i land och ser sin båt på svaj i viken, är det en fröjd för ögat.

Problem / svaga punkter:

Vid fullt ställ på kryssen med 6-7m vind och en vindkörare drar över båten, tappar hon lätt grep-pet på rodret. Min båt har mindre roder än andra Bumeranger jag sett.

Genomförda förbättringar:

Båten var grön från början, med åren bleknade och oxiderade färgen. Jag målade om med Internationals Toplack enkomponent dimvit färg. Rekommenderas att göra inomhus, med roller och jetstrykare blev det ett perfekt resultat. Satt teak i sittbrunnen. Gjort en badstege med en mindre plattform, vilket inte alls skämmer båten.

Övriga kommentarer:

Det skulle vara intressant med ett register över alla Bumeranger. Kunna samlas och utbyta idéer. Det är alltid lika roligt att möta en Bumerang på sjön, vacker med god gång i sjön. I området Orust Lysekil finns det några Bumeranger. Min Bumerang har nr. 16 i seglet och heter Katarina.