Shipman 28


Åsikt inskickad

av Olle, 2004-06-03


Båtens årsmodell:

1975

Års erfarenhetet av modellen:

2 år, Familjesegling

Normal besättning:

person(er)

Seglingsegenskaperna:

Segelegenskaper kan ni bättre läsa er till under någon av de andra personernas inlägg. Kan dock tillägga att jag har uppfattat det som positivt med trimrodret som gör att man exempelvis kan avlasta trycket i rorkulten avsevärt på långa kryssben.

Hur det är att bo i båten:

*** Jag som skriver detta är 28 år och har inga större problem att trycka ihop mig lite. **** BRA! Vi brukar vara ute mestadels 4-6 personer. Fungerar förvånansvärt bra att bo 6 personer. (Blir lite av ett 15-spel när man man går och lägger sig, men vad kan man begära. Två av kojerna är lite längre, så det fungerar att ha med sig 2 st 190 cm killar.)

Positiva egenskaper:

Kopplat till ovanstående punkt om att det fungerar OK att bo upp till 6 båten. Både bordet inne och det egentillverkade sitbrunnsbordet gör att man sitter 6 pers helt OK både inne och ute. (Framförallt ute.)

Problem / svaga punkter:

Babystaget som går genom förpiken är klart irriterande att sova med. Rekommenderar helt klart att man åtgärdar detta genom att köpa till en hake så att man kan koppla bort det när man sover, och haka tillbaka det när man seglar.

Genomförda förbättringar:

Borttagbart babystag i förpik. Stort bord i sittbrunn.

Övriga kommentarer:

Mycket båt för pengarna! Kul att segla! Sväljer mycket folk!