Lady Helmsman


Åsikt inskickad

av Bertil Juhlin, 2004-04-28


Båtens årsmodell:

1988

Års erfarenhetet av modellen:

6 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Min Lady GT seglar mycket bra om man gillar lite lugnare egenskaper på sjön. Snabb, seglar väl upp till sitt Lys 1.20. GT:n som har högre rigg och mer segelyta har inga problem i lätt vind, men bör istället revas tidigt, 6-7 ms vid kryss.

Hur det är att bo i båten:

4 vuxna går bra några dagar om man är väl bekanta, med tanke på toalettutrymmen od. 2 vuxna + 2 barn går jättebra. Är man som jag 1,93 sitter och ligger man utmärkt och hustrun med sina 1,60 kan slå frivolter i ruffen om man fäller ihop bordet.

Positiva egenskaper:

Snabb, utomordentlig i skärgårdssundens vindskiften där hon snabbare än de flesta tar sig fram med hjälp av sin höga rigg, tyngd och goda höjdtagningsförmåga. På havet går hon torrt i ganska hög sjö även på kryssbogar. Vid sådana tillfällen lovordar man hennes stadiga egenskaper och man seglar bekvämt. Det har sagts att Ladyn ofta daskar i sina bogar vid sådan segling. Det är inte min uppfattning, i sådant fall har man inte rätt segelföring eller pinar henne för högt i vind. Hon har en långsmal båts goda eg

Problem / svaga punkter:

Gameldags toautrymme, ojämn kvalitet på inredning.

Genomförda förbättringar:

Varmt och kallt tryckvatten, dusch i sittbrunnen v+k,flyttat skotbänken från bridgedäck till sittbrunn, kyl, vattenburen väme och fixat ordentlig laddning med hjälp av TWC, rejäla batterikablar och 4 batterier.

Övriga kommentarer:

Uppskattar man en båt med klassiskt goda seglingsegenskaper, där man kan släppa koncentrationen på rodret kortare stunder för att titta i sjökortet tex, eller låsa det för att få tiden att breda en smörgås och hämta en pilsner, medan båten utan hyss seglar vidare, då kan detta vara rätt båt om man finner någon till salu.