Misil II


Åsikt inskickad

av Tom Waaler, 2004-04-19


Båtens årsmodell:

1976

Års erfarenhetet av modellen:

3 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Hun er ikke begynnelsesstiv, men svært sluttstiv. Krysser godt, men trenger mye trimming for å ta høyde. Har nye seil, så trimmulighetene er mange. Sier kanskje noe mange er uenige i, men har fått best fart på henne i medvind. Vet at seilbåter seiler fortest med vinden aktenom tvers, men jeg tenker relativt sett. Prøvde meg på kryss mot en Fenix. Tapte på et par slag. Men i medvind har jeg holdt godt følge med båter med vesentlig høyere Lystall. Kanskje jeg er en typisk medvindsseiler.

Hur det är att bo i båten:

Vi er ikke så unge lenger, og merker godt at det ikke er ståhøyde ombord. Ryggen verker. Når man når en viss alder, stiger behovet for komfort. Derfor har behovet for ståhøyde og separat toilett blitt påtagende med årene.

Positiva egenskaper:

Kvaliteten i alle detaljer er helt suveren. Vi har byggenr. 495 fra 1976. Hun har litt slitt skrog, men alt annet er meget intakt. Har alltid følt oss trygge i alle situasjoner. Det lyser Orust og høy kvalitet.

Problem / svaga punkter:

Manglede ståhøyde. Manglende toilettrom.

Genomförda förbättringar:

Nye seil. Ny motor (Mercury Sailpower 10 HK). Nytt motorfeste på BB-side for å få plass til badestige på SB-side. Meget vellykket!

Övriga kommentarer:

Vi hadde ingen erfaringer med turseiling, så vi kjøpte Misilen for å prøve ut turlivet. Det gav veldig mersmak. Hun lærte oss å sette pris på det gode seilerliv, og vi har hatt mange opplevelser med solid kvalitet. Hun anbefales på det varmeste til alle som er på utkikk etter en båt i denne størrelse og pris. Som følge av de positive erfaringene har vi kjøpt en større seilbåt, Misilen var inngangsbiletten med lav startkostnad.