Comfort 30


Åsikt inskickad

av Håkan Ekfeldt, 2004-03-16


Båtens årsmodell:

1978

Års erfarenhetet av modellen:

2 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Vår "Enpassant" upplevs stabil och mycket balanserad. Den är lättseglad med samtliga fall neddragna och självslående fock. Även vid hård vind känns det tryggt och det krävs mycket innan vi behöver minska segelytan.

Hur det är att bo i båten:

Båten är rymlig och fungerar väl med upp till 4 personer. Stick-kojen används oftast som stuvutrymme, men kan också fungera till en 5:e person. Bra kök och trevlig och välgjord inredning.

Positiva egenskaper:

Lättseglad och förhållandevis snabb.Vi lyckas ibland hålla 6-7 knop. Simrishamn -Allinge 24 M på 4 timmar. Rymlig sittbrun.

Problem / svaga punkter:

Vår båt har inget problem med svajköl eller maststöttning. Däremot är åtkomligheten av motor och drev ett problem.Ej möjligt att serva drev och byta impeller.

Genomförda förbättringar:

Vi har tagit upp en lucka i sittbrunnsgolvet, utan läckage, eftersom länsrännorna är lägre.Nu fungerar åtkomligheten.Funderar också på att bygga om navigationsbordet till en fällbar del utanför lådorna.

Övriga kommentarer:

En mycket prisvärd båt. En nytillverkad båt med motsvarande prestanda och utrustning kostar säkert sjusiffrigt belopp idag.