Winga 87


Åsikt inskickad

av Stefan Sivemark, 2004-03-08
stefan.sivemark@beckercoatings.com


Båtens årsmodell:

1979

Års erfarenhetet av modellen:

3 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

För att vara en motorseglare, seglar hon mycket bra. Är förstås ingen lättvinds båt, detta märks framförallt vid kryss. Blåser det mer än 4ms är det dock helt ok. Är förvånansvärt styv i hård vind

Hur det är att bo i båten:

Båten är mycket rymlig och väl disponerad. Framförallt är hon mycket bekväm att bo i. Vi är normalt bara två personer, och då upplevs hon som en sommarstuga! När man fäller upp kapellet, blir sittbrunnen en förlängning av ruffen, och allt blir mycket bekvämt. När man seglar eller går för motor i dåligt väder Det var kökets placering i sittbrunnen som fick min fru att bli riktigt förtjust för Winga 87. Inget matos i ruffen, ingen sjösjuka under matlagningen, då kocken alltid är med vad som händer i båte

Positiva egenskaper:

Vi trivs så bra med båten och då det inte finns några nya att köpa, har vi bestämt att investera upp henne till nyskick, fullt medvetna att man inte alltid får igen sina pengar.

Problem / svaga punkter:

Har egentligen inga inget större att peka på när det gäller svaga punkter, annat än att det är en gammal modell med många år på nacken. Man får lägga lite tid på att gå igenom samtliga genomföringar, beslag med mera, då det ofta visar sig kunna ge upphov till mindre läckage av regn och sjövatten.

Genomförda förbättringar:

Då båten är 25 år, har det blivit en hel del nytt. Nytt elsystem, ny motor, nytt drev, nya segel, rullstor och rullgenua, nya navigations instrument, ankarspel för/akter, nytt kapell m.m.

Övriga kommentarer: