Linjett 32


Åsikt inskickad

av Kristofer, 2004-01-29


Båtens årsmodell:

1982

Års erfarenhetet av modellen:

15 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Jag tycker båten verkligen kommer till sin rätt på kryss runt 6-8 m/s. I lättvind är genua ett måste. Det jag uppskattar mest är det lungna uppträdande båten har i sjön vid segling. Oavsett vidförhållanden krävs ett pekfinger för att hålla kursen, hon lyder minsta vink. Totalt sett är detta en fantastisk båt att segla, enkel att hantera och uppför sig väl på alla bogar samt vidförhållanden.

Hur det är att bo i båten:

Med ett sittbrunnskapell blir det rena sommarstugan. Med åren lär man sig stuva båten på ett effektivt sätt och uppskattar att alla styvfack kan öppnas helt för i och urlastning. Brukar alltid ta bort skjutluckorna vid dessa tillfällen.

Positiva egenskaper:

Man lär sig uppskatta båten mer och mer genom åren. Jag kan trots 15år i båten inte tänka mig en bättre båt.

Problem / svaga punkter:

Den enda miss jag kan komma på är el genomföringen vid främre skottet, ett löjligt fel som får relativt stora konsekvenser. Detta hade börjat ruttna på min båt men är nu fixat. Även toaletten har en tendens att lukta eftersom tanken har tryck pga. fallhöjden, men detta avhjälps lätt med en extra kran.

Genomförda förbättringar:

Har monterat rullfock enligt RS originalbeslag samt bytt avlastare i sittbrunnen, ett riktigt lyft. Har dessutom fixat ett litet fiffig fäste i SB styvfack för luckorna som då alltid finns på lämpligt ställe.

Övriga kommentarer:

Har ny motor (MD2020) monterad sedan 02 som gör båten oerhört lättmanuvrerad på back eftersom den varvar upp snabbare, detta trots 2 bladig folding. I trång hamn och vinden i ryggen kunde det bli lite knepigt ibland om man tvingades backa. Men idag är det inga problem.