Willing 31


Åsikt inskickad

av Svein Mathisen, 2004-01-15


Båtens årsmodell:

1977

Års erfarenhetet av modellen:

11 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Stiv båt. Tåler mye vind. Går høyt i vinden. High Aspect kryssfokk (110%) gir båten et kraftig driv i vindstyrker over 8-9 m/s. Båten går mykt i sjøen. I lettere vindstyrker(under 2-3 m/s) føles båten noe underrigget. Det hjelper med en 165%genoa. I regattasammenheng nytter det å lette båten for unødvendig utstyr og bruke mannskapsvekten aktivt midtskips.

Hur det är att bo i båten:

Vi har meget gode erfaringer med å bo i båten. Takhøyden er noe liten hvis du er mer enn ca 1.80 m høy. Den originale byssa egner seg best for matlaging på lens eller i havn. Byssa er i vår båt forandret slik at komfyr er plassert i slingreoppheng langskips. Dermed kan det kokes mat uten særlige problemer. Kjøleboksen er meget stor og beregnet på is. Kjøleaggregat er montert i cockbitbenk styrbord og boksen er etterisolert innvendig. Dette fungerer godt i varmt klima.

Positiva egenskaper:

Solid. Fine seilegenskaper. Trygg. Massevis av stueplass under dekk. Tørr og tett båt. Bygget i kraftige materialer og utstyr av beste kvalitet fra sin tid.Lite reparasjoner over en periode på 13 år!Pene, elegante linjer. En klassiker det har vært kjekt å eie!

Problem / svaga punkter:

Ved grunnstøting kan drevpotten til seildrevet sprekke i innplastningen til skroget. Dette kan gi mindre lekkasjer. Båten har meget kraftig kjølinnfestning og tåler ellers grunnstøtingermeget bra. Ventlilene i skutesiden kan svette fukt gjennom skrueboltene.

Genomförda förbättringar:

Gasskomfyr i slingreoppheng. Kjøleaggregat i etterisolert kjøleboks. Baugbeslag og ettermontert ankerbrønn til oppbevaring av gass og kjetting/tauverk.

Övriga kommentarer:

Vi har i 2002-2003 seilt ca 13.500 nautiske mil tur retur Stavanger- Vestindia uten problemer av noe slag. Raske havseilaser i forhold til båtstørrelsen. Kan varmt anbefales for 2 personer på langfart eller familier på 2-4 personer på sommerferie. Da er det massevis av stueplass og ledige køyer som kan benyttes uten at båten er et kaos og sofa fortsatt frigjort til vanlig bruk.