Crescent Skipper


Åsikt inskickad

av Robin Larsson, 2003-12-15
DjRobyxx@hotmail.com


Båtens årsmodell:

1970

Års erfarenhetet av modellen:

7 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Seglar hyfsat, kanske inte den bästa kryssaren. Förvånansvärt styv för sin storlek, klara mycket vind med revade segel. Ett vanligt vindsurfingsegel passar utmärkt som en större fock.

Hur det är att bo i båten:

Att bo en till två personer fungerar bra bortsett från att det är lågt i tak. Lite mer "campingstuk" än på större båtar.Man kan sova fyra ombord men det är opraktiskt att segla fler än tre. En till två är att rekomendera.

Positiva egenskaper:

Mycket lätthanterlig i alla lägen. Styr mycket bra både för segel och motor. Mysigt helhetsintryck. Man kan komma till så gott som alla vikar, eller hitta en plats även i en full hamn. Man kan exprimentera med rigg, segel och så utan att det kostar särskilt mycket.

Problem / svaga punkter:

Lite vek konstruktion vid pekets och röstjärnen till vantens infästningar.

Genomförda förbättringar:

Har byggt ett bord i "salongen" som skjuts in under fördäck när det ej används. kanske är standard men min hade inget. Elsystemet är helt omgjort men är fortfarande under utbyggnad. Nya dynor. Dragit så alla tampar till sittbrunnen. Så gott som alla block är bytta till kullagrade dito. En del större förbättringar/ombyggnader skall göras nu under vintern.

Övriga kommentarer:

Trevlig liten båt. Funkar utmärkt som dags/helg turer för en till två personer. Men man kan ju självklart segla längre om man vill utan problem.