Compis 28


Åsikt inskickad

av Martin Lindström, 2003-12-11


Båtens årsmodell:

1973

Års erfarenhetet av modellen:

år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Jag har ägt min compis sedan aug-03 så några större seglingsegenskapsprov hat jag ännu inte hunnit med. Sista helgen i september var jag och min sambo som inte har någon större segelbåtsvana ute dock i ca 10 m/s utan rev och genua 1 uppe. Det gick riktigt bra så jag bedömmer den som styv och underbar på kryssbogar. Vidare höll vi jämn fart med en Albin Nova, om det var pga min skicklighet eller Novan hade dåliga segel eller slapp besättning vet jag inte.

Hur det är att bo i båten:

Jag finner den väldigt välplanerad men det relativt stora köket och fem kojplatser som fukar för normalsvensken. Toaletten är ju snyggt inbyggd och spar plats. Så för sina 8,5 m så finns det mesta man kan önska sig. Att sedan sittbrunnen är den största i klassen gör ju inte saken sämre.

Positiva egenskaper:

Sittbrunnen, styvheten, den asymetriska kajutanergången som gör köket större. Mysig kajuta med mycke träarbeten.

Problem / svaga punkter:

Något dåligt med stuvutrymmen.

Genomförda förbättringar:

Har ännu inte hunnit. Förra ägaren har dock bytat hela elsystemet, satt in solceller, extra batterier och landström. Nedre roderfäste är också precis bytt.

Övriga kommentarer:

Är mycket nöjd men båten!!! Kommer troligen inte byta under väldigt lång tid. Passar för mindra famlij samt är relativt lättseglad och styv vilket underlättar familjesegling även i något tuffare väder.