Rock 20


Åsikt inskickad

av Tommy Tukala, 2003-11-18


Båtens årsmodell:

1974

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Som nybörjare i en segelbåt så har jag nog lyckats bra med denna båt.. Visserligen grund träffar och hårda brygg påkänningar men detta beroende på egen förmåga och inte båtens egenskaper.. Bra i kryss styrbordvind klenare i babord-->beror nog på min riggning. Urusel i medvind. bra också i all sidvind. Klarat bra i 22-26m/s plötsligt uppkommen vind.. Kölen kunde vara djupare och tyngre skulle vara stabilare som familjebåt. Relativt snabb i kryss och sidvindar. Klart att som nybörjare skall man inte vara rä

Hur det är att bo i båten:

Bra boende för de flesta men inget lyxliv --->lite primitivt men konkurerar bra med de flest husvagnar i allafall. har många nätter med barn 8-15 år mellan 2-4 samt två vuxna. Ett ankare så ligger båten mycket stadigt trots lite vind ..

Positiva egenskaper:

Snabb i vändningar och vid tveksamhet för "motorbåtar" som inte vill väja.. Går stadigt på lagd kurs.. Relativt bra med utrymme..

Problem / svaga punkter:

Båten vill luta relativt mycket för inte alltför hårda vindar.. kan ju skrämma barn och ovana seglare.. som mig i allafall i början. "Bongstyrd" i sbagvind Komihåg jag är nybörjare..

Genomförda förbättringar:

Tar gärna emot förslag Då jag köpte min båt i jämförelse med vad jag ser i många prislistor om Rockar .. så har jag fått rätta till mycket ..inte alltid så säker på att allt blivit bättre detta med kryss babord vind jämfört med styrbord vind..

Övriga kommentarer: