Becker 27


Åsikt inskickad

av Jonas Yngvesson, 2002-11-16


Båtens årsmodell:

1976

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Kräver en del vind för att få bra fart.

Hur det är att bo i båten:

Vi är oftast två vuxna och två barn på båten. Barnen sover bra framme i förpiken. Stickkojen lång och rymlig även för en vuxen, dock något låg. Ganska smala kojer i salongen. Köket fungerar bra. Första trappsteget är ocskå avlastningsyta i köket, så man får vara lite försiktig.

Positiva egenskaper:

Motorn lättstartad och har alltid fungerat när den behövts. Båtens form gör det lätt att komma i land i nästan alla naturhamnar. Båten är lätt att fickparkera med. Stor och rymlig sittbrunn. Fyra vuxna och två barn får plats.

Problem / svaga punkter:

Vid 35 graders lutning på kryss far kökslådorna ut. Om man kör med motor och storen så stannar motorn om det lutar för mycket. Vid hög sjö och måttlig vind driver båten med vågrna. Lagerbocken för propelleraxeln utsatt vid lyft och vibationer.

Genomförda förbättringar:

Vi tog bort orginalbordet i salongen och satte dit ett lagunbordsfäste. Samma bord används i sittbrunnen. Med bordet stuvat under gång är rörelseutrymmet i salongen stort. En träskiva med fällbara ben hakas på styrbordskojen och ger dubbelsäng i salongen.

Övriga kommentarer:

Vi var nybörjare när vi köpte båten och hon har varit en underbar läromästare. Ibland känns det som om det går bäst om hon får göra som hon själv vill.