Becker 27


Åsikt inskickad

av Göran Björklund, 2002-05-29


Båtens årsmodell:

1977

Års erfarenhetet av modellen:

4 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Jag kappseglar inte båten men tycker att den är trevlig och okomplicerad att segla.

Hur det är att bo i båten:

Jag valde denna båt beroende på priset och boendekomforten, jag planerade att bo i 4 - 5 veckor på semestern i den utan att ha det allt för trångt och spartanskt och det har fungerat alldeles utmärkt.

Positiva egenskaper:

Båtens bredd gör att den inte lägger sig allt för mycket i vattnet. Storskotskenan är monterad direkt framför nedgången till ruffen och är alltså inte i vägen i sittbrunnen. Bra med inbyggt roder och skädda. Inplastad köl, du slipper rost - men akta dig för grundstötningar!

Problem / svaga punkter:

Båten saknar bottenstockar och det sägs att detta påverkar seglingsegenskaperna. Tråkigt för dem som skall kappsegla. Båten är vanligen monterad av förste ägaren och kvaliteten på arbetet kan variera. Mantågsstöttorna har vek infästning och nät är problematiskt att montera pga avsaknad av hållist vid relingen. Babystag framför masten är en tillkommen förbättring pga miss i konstruktionen, infästningen av staget måste vara förstärkt under rufftaket mot främre skottet.

Genomförda förbättringar:

Jag har inte behövt förbättra något i mitt exemplar.

Övriga kommentarer:

Sittbrunnen är stor och det ryms ledigt 4 personer där. 2 vuxna personer ryms i ruffen och 2 i förpiken (jag sover själv där).