Amigo 23


Åsikt inskickad

av Olle, 2007-04-11


Båtens årsmodell:

1972

Års erfarenhetet av modellen:

5 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Begynnelsevek men slutstyv, har aldrig behövt reva i storen bara byt från genua till kryssfock. Tack vare sina bulliga bogar är hon ingen snabbseglare eller speciellt vass på kryssen. Känslig för vikt i aktern så det gäller att stuva föröver om man är fler som vill segla i sittbrunnen.

Hur det är att bo i båten:

4 kräver planering och vänskap, 3 går utmärkt och två har gott om plats. Hyfsat med stuvutrymme men stickkojen brukar bli fullbelamrad.

Positiva egenskaper:

Trygg och mycket sjövärdig, ett säkert val för den lilla familjen som vill börja segla. De vackra linjerna ger ofta positiva komentarer och kontakter. Manövrerbarheten både för segel och inombordare, lätt att ha att göra med!

Problem / svaga punkter:

Då vi är storvuxna blir viktkänsligheten i akter märkbar liksom den begränsade ståhöjden, fast det är en vanesak.

Genomförda förbättringar:

Tog bort garderoben i förpiken till förmån för bättre sovutrymme. Garderoben var ett utslag av hybris från konstruktören, det skulle finnas en bara... Tillverkat en skiva att lägg mellan kojerna och placerat en Porta Potti under. Bytt alla rutor. Ny genua från Bodings förbättrade krysshöjden.

Övriga kommentarer:

En underbar båt som givit många goda minnen. Vi seglar oftast 3 veckor i sträck på sommaren och är för det mesta 3 st ombord + hund. En båt som rekomenderas varm och som alltid ger glädje tillbaka.