Amigo 23


Åsikt inskickad

av Patrik, 2006-12-25


Båtens årsmodell:

1972

Års erfarenhetet av modellen:

5 år, Familjesegling

Normal besättning:

1 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Trygg seglare. Normalstyv. Kan ta in vatten över sittbrunnssargen när man inte orkat reva. Man måste vara lite generös när man kryssar och inte pressa för mycket. Annars skön och lättseglad. Det är en kursstabil båt. Med lite trimmning så seglar den själv och man kan gå ner i ruffen och hämta något eller klä på sig.

Hur det är att bo i båten:

Två personer har det bra. I förpiken kan en normal eller två småväxta personer sova. Fyra personer kan alltså funka.

Positiva egenskaper:

Rejält och kvalitativt intryck. Trevlig inredning. En stor båt i liten förpackning. Brukar få positiva blickar i hamnarna. Storleks- och komfortmässigt så räcker det utmärkt för mig som ofta seglar ensam. Inombordare (individuellt förstås).

Problem / svaga punkter:

Ingen räser men det vet man om när man köper en långkölad båt där bredden är 1/3 av längden. Kan vara lite stampig på kryssen. Tar in vatten genom länsarna i sittbrunnen uder motorgång.

Genomförda förbättringar:

En hel del renovering. Ombyggt och förbättrat pentry med fotpumpar till sjö- och färskvatten. Nya segel och rulle som gett några extra kvadrat. Bytt motor, mer batterikapacitet etc...

Övriga kommentarer:

Detta var den modell som gick vinnande ur striden när jag valde båt. Det var för mig den bästa kompromissen mellan utseende, seglingsegenskaper och komfort. En allmänt omtyckt och trevlig båt.