Becker 27


Åsikt inskickad

av Per Johansson, 2005-08-17
pelle_johansson@swipnet.se


Båtens årsmodell:

1976

Års erfarenhetet av modellen:

4 år, Familjesegling

Normal besättning:

person(er)

Seglingsegenskaperna:

Båten är lugn och man seglar utan hastiga krängningar.Båtens bärighet i aktern kan vara bättre.Att man ser många båtar på "rumpan",beror på viktfördelningen.

Hur det är att bo i båten:

Båtens stå höjd kan verka låg,men fungera bra för fyra personer att bo i båten.Ändringar av skott och stuvfack har gjort tillvaron riktigt bra i båten.Flyttat fram motorrumsskottet ca 15 cm.Detta har gett bra ytor för diskho och plats för kylbox jämte spisen.Skottet mot förpiken vid toaletten har gjorts med rak kant mot rufftaket.Dörren till toaletten utflyttad.

Positiva egenskaper:

Båten är slutstyv och käns stabil i seglingar i hårt väder.Sittbrunnen som är lite djup för sikten föröver ger behagliga seglingar med torr och rymlig sittbrunn.

Problem / svaga punkter:

Rufftaket sviktar lätt vid vantinfästningen vid förluckan.Detta gäller även akterspegeln.

Genomförda förbättringar:

För att förbättra seglingsegenskaperna har jag flyttat fram motorn 12 cm.Ny lucka från styrbords stickkoj ger bra serviceutrymme för genomföringar och backslag.Har idag en Yanmar YSE8.Denna kommer jag att byta mot Lombardini 13Hk.Viktbesparning på ca 50 kg och framflyttad motor ger bättre aktereskepps egenskaper. Toa skottet,det förliga har gjort om med en rak linje från kojfronten och upp till rufftaket.Där har den via en teak infästning förhindrat ruffen att lufta vid vantinfästningen vid luckan.Detta ha

Övriga kommentarer: