Var köpa epoxy?

Här ställer du frågor om båtvård, renovering, motor, el mm
Skriv svar
Användarvisningsbild
typhoon
Platinamedlem
Inlägg: 187
Blev medlem: tor 15 jun 2006, 10:00

Var köpa epoxy?

Inlägg av typhoon »

Tidigare sålde Biltema BHPs lamineringsepoxy till ett bra pris. Nu verkar de uppdaterat sitt sortiment med ett literprise på ca 350 bagare. BHPs epoxy (med eller utan Biltemas etikett på) har jag använt med utmärkt resultat under många år. Sedan finns ju West, NM och Internationals Epiglas, som alla funkar utmärkt men kostar ännu mer.

Sedan ett par år tillbaka har det blivit poppis att tillverka bordsskivor med div. prylar ingjutna i epoxy. Sådan epoxy finns t.ex. på amazon för under 100/kg. Även om det står för både gjutning och laminering är jag lite skeptiskt.

Är det någon här som har erfarenhet av att laminera med den epoxy som saluförs på Amazon?

Andra tips på prisvärda alternativ?

Användarvisningsbild
Anders S
Diamantmedlem
Inlägg: 11582
Blev medlem: fre 20 maj 2005, 07:23
Ort: Sandö hamn (Onsala)

Re: Var köpa epoxy?

Inlägg av Anders S »

Sist jag kollade (det var för ett tag sedan, dock) kunde man göra affärer direkt med BHP i Klågerup. På senare tid har jag gynnat Nils Malmberg, och det gick också där utmärkt att handla direkt av firman. ( https://epoxibutiken.se/ )

Eftersom lamineringsepoxy knappast är raketvetenskap (längre) kan det nog fungera med Amazon-epoxy också, men med tanke på att själva epoxyn knappast är den enskilt dyraste kostnaden för en tillverkad del eller reparation etc (formkostnad, arbetskostnad, förarbete, lamineringsarbete, efterarbete etc etc) skall man ju vara vaken för att slutresultatet inte blir vad du önskar. (Det är du ju, uppenbarligen).

En av de stora skillnaderna mellan gjutepoxy och lamineringsepoxy är ju opaciteten och förmågan att "inte hålla bubblor", dvs utflytning och hantering av mekanisk bearbetning (rullning, pressning). Att gå bra ihop med fyllmedel och armering blir ju heller inte lika viktigt vid ingjutning.
Anders S

Användarvisningsbild
typhoon
Platinamedlem
Inlägg: 187
Blev medlem: tor 15 jun 2006, 10:00

Re: Var köpa epoxy?

Inlägg av typhoon »

Har köpt en sats amazon-epoxy som jag skall göra lite tester med.

Här även hittat två leverantörer som skickar till Sverige med bra priser.

Hyggligt utbud på både hartser och vävar.
https://chemify.com/se/

Stort utbud av allt och med kunnig personal men som skickar från småbritanien (+moms & tull) men har ett lager i Europa på gång.
https://www.easycomposites.co.uk/

Skriv svar