kabelskor till tunna kablar jämte anslutningsplint

Här ställer du frågor om båtvård, renovering, motor, el mm
Skriv svar
Seymor B Fudd
Diamantmedlem
Inlägg: 393
Blev medlem: mån 26 nov 2018, 15:28

kabelskor till tunna kablar jämte anslutningsplint

Inlägg av Seymor B Fudd » ons 03 jul 2024, 12:34

Haft anledning att leta efter kabelskor som passar till t ex vindmätare -kablar som ju är synnerligen små i diameter. Varit stående problem tidigare då tillverkare säljer grejer utan att hjälpa till med anslutningsdon. Och jag har installerat mängder av tillbehör där kablarna är typ 0,1 mm. Och letat och letat.

Hur som - fick tips av Rickard på Sutars som rekommenderade ELPRESS.Net. De har under rubriken Pre-insulated terminals t ex gaffelkabelskor som passar i skruvanslutning. Sen tidigare har jag hittat "plintlist för chassimontering". Kan man hitta på: https://www.google.com/search?client=fi ... imontering. Tillsammans med kabelskorna perfekt t ex om man varje år måste ta isär ledningen från mastgivaren till instrument.

Denne Rickard (som t o m ringde upp mig igen för att ge mig referensen ovan- när träffade man på en sådan person senast?) berättade f ö också att kabelsko sortimentet i övrigt, som t ex Sutars har efter att ha tagit över Skyllermarks, numera börjar på 2,5 kvadrat! Bättre kablar krävs alltså i båtar.

Skriv svar