Köp av första segelbåt.

Här ställer du frågor om olika båtmodeller,fakta, jämförelser, priser och båtköp
Hambre
Rookie
Inlägg: 1
Blev medlem: mån 26 dec 2016, 00:02

Re: Köp av första segelbåt.

Inlägg av Hambre » mån 26 dec 2016, 00:13

Vad är det för 40 fots segelbåt som är tillsalu i Trelleborg för 100 tkr?

SeaOtter
Rookie
Inlägg: 2
Blev medlem: tor 29 dec 2016, 16:53

Re: Köp av första segelbåt.

Inlägg av SeaOtter » tor 29 dec 2016, 17:12

tillin skrev:Har kollat på nätet på Marieholm 26 och if och det verkar i stort sätt va samma båt bara att marieholm 26 verkar vara mera utrustad och dyrare finns det någon annan skillnad också? tänkte att en marieholm 26 borde kanske va ett bättre val än if när den är mera utrustad eller har jag fel? , albin vegan verkar också va en bra båt som många har seglat bra längre sträckor med.

Det tråkiga är kanske att marknaden på just svenska båtar kanske e inte så stor just i Finland så utbudet är kanske lite mindre, nån som kan rekommendera båtar som är gjorda i Finland?

Har kollat på en del mindre båtar också som e lite lockande och har fastnat lite för en guy 22 visst inget kanske man vill korsa östersjön i riktigt men tanken var kanske att köpa kanske en mindre segelbåt till först för att se om man faktiskt har så stort intresse och börja i lite mindre skalla och kanske börja med att segla runt i finska kusten.
Vår förstabåt på 70-talet var just en Marieholm 26:a, en alldeles ypperlig båt för en liten familj med mindre barn. Seglar inte alls illa. Den är oöm om man skulle råka stöta på grund, man kommer in längre än andra mer djupgående båtar. Skaffar men en med inombordsmotor (vilket inte alls är behövligt egentligen) så har man det lite mer bekvämt än med en utombordare. Förpiken är trevligare än på en If.

Skriv svar