Garmin Gps plotter.

Här kan man ställa alla typer av segelbåtsrelaterade frågor som inte passar i någon annan kategori
Skriv svar
kallevindroder
Guldmedlem
Inlägg: 74
Blev medlem: mån 09 feb 2009, 18:36

Garmin Gps plotter.

Inlägg av kallevindroder » ons 10 jun 2009, 18:48

Jag köpte privat en Gps plotter av märket Garmin och upptäckte att den redan var registrerad av Garmin ,säljaren vet inte namnet på första köparen. Jag kontaktar Garmin sverige för att de skall avregistrera eller kontakta den som registrerat den första gången så att han avregistrerar sig . Maken till svar vi ger inte ut namnet Nej det är ju bra men ett mejl till honom det är för mycket begärt och IQ tretorn. Ta själv reda på kunden, Vi kommer att ignorera dina svar till supporten, Alltså se till att Ni som köper en Garmin och vill registrera er på My Garmin kollar att den är avreggad.
Gissa ,ja jag sålde den snabbt . Vilket märke som helst men aldrig mer Garmin.Förmodligen en Samsung med Led skärm + MaxSea + GPs puck. Jag trodde att säljaren bästa vän är Kunden men jag lyckades reta upp supporten med ett telefonsamtal och det tål inte en svensk.
Det var inget fel på plottern!

Havet är stort människan liten.
Myror har bitit elefanter förr
Stay put.
Kalle vindroder.

Mats Brage
Diamantmedlem
Inlägg: 512
Blev medlem: ons 25 apr 2007, 18:47
Ort: Stockholm

Re: Garmin Gps plotter.

Inlägg av Mats Brage » ons 10 jun 2009, 23:17

Hade motsvarande problem som visade sig när jag skulle uppdatera programvaran - lösningen kom efter att ha ringt 3 ggr till supportne och att de såg att betalningen för uppdateringen var gjord men inte hämtad - mycket tjat och vid de två första ggr ganska okunnig personal, men till sist trevligt bemött - men det ska inte hönda och jag tycker totalbetyget för Garmin blir underkänt.

Mats
Scanner 391 nr 142

Kenta
Platinamedlem
Inlägg: 114
Blev medlem: tor 16 sep 2004, 15:27

Re: Garmin Gps plotter.

Inlägg av Kenta » tor 11 jun 2009, 14:17

Ni har väl hört det sista i Garmin-sandlådan! :(
Alla sjökort för mars-juni 2009 är återkallade pga felaktigheter.
Jag köpte en plotter på rean i vintras. Var lovad leverans av sjökort i början av april. I slutet av maj levererade de sjökorten.
Över en månad försent. Sen visar det sig att sjökorten innehåller felaktigheter så att de blir återkallade.
Jag har sedan början av april försökt få tala med någon MÄNNISKA på Garmin. Det är omöjligt. De använder sig av telefonsvarare på sin support, som bara hänvisar vidare, till nästa tel-svarare.
Endast mailkontakt har varit möjlig. Men där har inte gått att få några besked, utan enbart beklaganden.

En trött Kenta
Det var bättre förr, längre tillbaka!

Mahogny
Guldmedlem
Inlägg: 79
Blev medlem: mån 24 sep 2007, 12:13

Re: Garmin Gps plotter.

Inlägg av Mahogny » tor 11 jun 2009, 14:38

Vill bara berätta att jag tycker att Garmins produkter är bra, lätta att använda och, i mitt fall, tillförlitliga. Synd då att den svenska organisationen är så dålig som beskrivs här och att man ej förstår att ta hand om sina kunder. Har man en bra produkt och sedan vårdar sina kunder väl så vet man att kunden även nästa gång väljer en Garmin och då har man ju ett självspelande piano.

Excel 319
Platinamedlem
Inlägg: 193
Blev medlem: tor 20 mar 2008, 19:40

Re: Garmin Gps plotter.

Inlägg av Excel 319 » tor 11 jun 2009, 15:39

När jag köpte min 525:a för ett par år sedan visade det sig att den var felaktig. "Min position" hoppade ibland 200-300 m fel. Reklamerade hos Hjermans, som tog in och uppdaterade mjukvaran. Felet kvarstod varför maskinen skickades till generalagenten. Felet fanns kvar men mera sällan, så maskinen skickades in igen och efter 5 dagar kom det en spritt ny hem till mig. Inte mycket att klaga på det bemötandet tycker jag, som nog köper Garmin nästa gång också.

Användarvisningsbild
Håkan
Diamantmedlem
Inlägg: 1153
Blev medlem: fre 20 jan 2006, 10:28
Ort: Helsingborg

Re: Garmin Gps plotter.

Inlägg av Håkan » fre 12 jun 2009, 08:03

kallevindroder skrev:Jag köpte privat en Gps plotter av märket Garmin och upptäckte att den redan var registrerad av Garmin ,säljaren vet inte namnet på första köparen.
Varför visste inte säljaren namnet på första ägaren?
Stöldgods?
Är detta inte ett bra sätt att försvåra för just försäljning av stöldgods :?:

Vid köp i butik verkar det ju funka...
Förutom korten då...

Mvh /
Håkan
Äntligen ligger HP:n på Råå :-) :-) :-)

Kenta
Platinamedlem
Inlägg: 114
Blev medlem: tor 16 sep 2004, 15:27

Re: Garmin Gps plotter.

Inlägg av Kenta » fre 12 jun 2009, 14:34

Jag gjorde som Garmin ville. Meddelade dem samtidigt att min semester börjar vid midsommar.
Skickade in mitt sjökort i onsdag kväll, 10/6. Borde varit framme på torsdag morgon, senast fredag. Får nu se om de kan fixa fram ett nytt kort, som går att lita på, med vändande post.
Men jag är inte säker på att Garmin förstår att kunden är köpmannens bästa vän.
Återkommer om hur det går.

Kenta
"Det var bättre förr, längre tillbaka"
Det var bättre förr, längre tillbaka!

Kenta
Platinamedlem
Inlägg: 114
Blev medlem: tor 16 sep 2004, 15:27

Re: Garmin Gps plotter.

Inlägg av Kenta » ons 17 jun 2009, 14:48

Lite uppdatering!
I måndags 15/6 fick jag telefon från Garmin, en människa!!!!!. Jag trodde att de bara hade telefonsvarare korskopplade på det företaget.
Han berättade stolt för mig att jag minnsan skulle få mitt "nya gamla" sjökort i god tid innan midsommar.
Han slog sig för bröstet och sa att han skulle skicka det med posten IDAG. Alltså måndag den 15 juni. Och inte bara det, utan jag skulle få 4 kort som täckte mycket större del av kusten? Vad jag nu skulle med det till? Haparanda-Malmö räcker gott för mig!
I dag onsdag den 17 juni har fortfarande inte Garmin fått fingrarna ur a-let.
Jag fick tag på en supportkille som påstod att IDAG onsdag den 17 juni skulle minnsan mina sjökort skickas från deras Göteborgskontor.
Fattar inte Garmin att man inte kan behandla kunder på det här viset.
Har jag inte fått något sjökort men posten i morgon så kommer Garmin att få hela klabbet i knä efter semestern samt en räkning på räntan sen december 2008.

En tröttare
Kenta

Det var faktiskt bättre förr, längre tillbaka
Det var bättre förr, längre tillbaka!

Användarvisningsbild
Håkan
Diamantmedlem
Inlägg: 1153
Blev medlem: fre 20 jan 2006, 10:28
Ort: Helsingborg

Re: Garmin Gps plotter.

Inlägg av Håkan » ons 17 jun 2009, 15:47

Trist, hoppas du får kortet idag

Mvh /
Håkan
Äntligen ligger HP:n på Råå :-) :-) :-)

Användarvisningsbild
Seawolf
Diamantmedlem
Inlägg: 1725
Blev medlem: mån 24 okt 2005, 15:27

Re: Garmin Gps plotter.

Inlägg av Seawolf » ons 17 jun 2009, 19:43

Det är synd att Garmin fått problem med sina sjökortsmoduler. Det är bra att de är så öppna med det och gör vad de kan för att rätta problemet för sina kunder. Jag tycker inte man kan klandra dem för att de då får det tufft ett tag att hinna med att rätta sitt misstag. Och inte bara genom en insats utan två. Först att rädda säsongen genom utbyte till en äldre modul, sen att ordna utbyte igen till den nya, rättade.

Jag har fått omvärdera Garmin efter följande bemötande:

-Jag fick offert på displaybyte (utbytesenhet) på min gamla 176C, 1000+moms. Jag fick då en helt ny 276C, och efter diskussion även kablarna till den för de gamla passade inte. Sen visade det sig att det vara glapp i antennanslutningen inne i den. Som följd fick jag en ny 278, med vägnavigation och allt. Min gamla 176C var köpt i USA, vilket jag hade nämnt för dem, men det var inget hinder. Så jag är mycket nöjd!

Den som inte provat plotter med så kallad "transreflektiv" bildskärm bör göra det innan han bestämmer sig för modell. Synbarheten ÖKAR med styrkan på solljuset!

HansH
Diamantmedlem
Inlägg: 1137
Blev medlem: mån 24 okt 2005, 14:29
Ort: Göteborg

Re: Garmin Gps plotter.

Inlägg av HansH » ons 17 jun 2009, 22:04

Jag beställde ett Bluechart Classic kort (inte G2 som de håller på att byta ut pga av fel på produkten) i början av månaden. Lovades leveranstid på max två veckor (10 arbetsdagar).
Nu har det gått tre veckor och fortfarande inget kort. Min återförsäljare kan inte få något besked eller garantier att de kan leverera innan semestern - som är absolut deadline för oss. Vi behöver korten för att kunna genomföra en planerad långsegling.
Jag har snart ringt runt till hela deras distributionsnät för att kolla om någon har ett kort "på hyllan" - alla vittnar om att det är totalt koas i Garmins leveranser. Det finns INGET att få tag på...
Inser inte Garmin att de håller på att gräva sin egen grav - jag med flera har tappat ganska mycket förtroende på Garmin som en seriös leverantör.

Kenta
Platinamedlem
Inlägg: 114
Blev medlem: tor 16 sep 2004, 15:27

Re: Garmin Gps plotter.

Inlägg av Kenta » tis 21 jul 2009, 10:29

Hej igen!
Jag fick mina kort, innan semestern, TVÅ timmar innan.
Jag blev uppringd av Garmin måndag den 15/6, där de lovade att skicka korten till mig samma dag. När jag på onsdag den 17/6 vid middagstid ännu inte fått några kort, så ringde jag till Garmin, och hör och häpna, jag fick efter många knapptryckningar via olika telefonsvarare prata med en människa. Då visade det sig att inga kort blivit skickade. Kl 16.55 skickades mina kort från Göteborg. Torsdag 18/6 kl 10.00 fick jag själv åka till Poståkeriet och hämta ut dem. Vad hade hänt om jag inte själv hade lyckats fått tag på någon Garminrepresentant. Troligtvis hade det skitit sig, för Garmin verkade inte bry sig.
Sen har vi Nexus.
Hösten 08 köpte jag deras Startpack 3. Logg-Lod-Wind. Efter en strulig vår med komponentbyten samt otaliga samtal till deras support kan jag rapportera följande.
Lodet är inte att lita på, tappar signal mellan givare och instrument, titt som tätt. Ni som varit i Kolnäsviken vet att det inte är djupt i inloppet, c:a 3,5 m. Där visade lodet 10 m.
Wind har inte fungerat mer än 25-30% av tiden. Och då andra har haft 15 m/s på sina instrument så har mitt, då det haft lust visat något, 7-8 m/s. Går ej att kalibrerar.
Loggen visar konstant 2 knop mer än GPS:en. Jag vet att det går att kalibrera, men jag har inte brytt mig, hela skiten åker ur båten vid upptagningen och Nexus ska få det tillbaka i sitt knä.
Nyinköpta navigationsinstrument för 8000:- som inte fungerar. Kanske man kan intressera Sverker?

En ännu tröttare Kenta
Det var bättre förr, längre tillbaka
Det var bättre förr, längre tillbaka!

pptg
Rookie
Inlägg: 1
Blev medlem: tis 14 apr 2009, 18:57

Re: Garmin Gps plotter.

Inlägg av pptg » lör 25 jul 2009, 20:15

Jag måste bara fylla på eländet i kontakten med Garmin. Jag har en enkel GPS som marknasförs som marin, Nüvi 500 som i grund och båtten är rätt trevlig för sitt pris. Men sen börjar det intressanta. Man kan nämligen inte aktivera båtläget utan sjökort i, vilket i dag är roligt. Finns inga G2 som fungerar och inte en lite demofil som man kan installera för att visa farten i knop (ingen stor grej, men otroligt irriterande) Det alternativ som finns är att köpa gamla Bluechart, men då kan man tydligen inte räkna med att att alla djupkurvor syns och det kan kännas lite viktigt :o Till råga på allt verkar det som klipporna på Garmin inte riktigt kan bestämma sig om alla ska få en fin uppdatering eller inte.

Man kan ju funderar på hur svårt det är att få fram den gamla versionen av G2 och se till att få ut den till alla som VILL köpa sjökort!

Användarvisningsbild
Guitar Nilsson
Diamantmedlem
Inlägg: 2193
Blev medlem: mån 04 okt 2004, 22:39
Ort: Myrbacka Ljusne
Kontakt:

Re: Garmin Gps plotter.

Inlägg av Guitar Nilsson » sön 26 jul 2009, 11:47

Jag har nog tur som har en Garmin GPS 12 som det är några sjökort alls i.
Den dan jag eventuellt skaffar en navigator blir det inte en Garmin, så mycket skit man läst om dem.
Vi seglade så fort att dagar och nätter flög förbi som vita och svarta lakan. Och skepparn var så elak att vi med honom skrämde bort hundra meter långa bläckfiskar som kom varannan dag, och ville dra oss ner i djupet.

Skriv svar