Tjejer - lär er segla!

Här kan man ställa alla typer av segelbåtsrelaterade frågor som inte passar i någon annan kategori
Skriv svar
Tactiq

Tjejer - lär er segla!

Inlägg av Tactiq » tis 11 maj 2004, 10:42

Nybörjarkurser arrangeras i Stockholms skärgård för tjejer av tjejer.
Opretentiöst och i lugn takt lär vi ut grundläggande segling i liten båt. Här läggs lika stor vikt på att uppleva det härliga seglarlivet med god mat, trevligt umgänge och skärgården som på själva seglingen.

Välj själva mellan att segla en helg, en vecka eller en dag. Vi utformar kursinnehållet efter tiden ombord och era behov.

Kursen
Under tiden ombord går vi igenom följande moment:

Segelbåtens delar och utrustning
- Vindkunskap
- Tilläggningsövningar
- Säkerhet
- Båtvård
- Våra vanligaste knopar
- Väjningsregler i teori och praktik
- Grundläggande navigation

Vi seglar med två mindre båtar i Stockholms skärgård med hemmahamn på Torö.

Vad ingår?
Förutom seglarkursen ingår stadiga frukostar, lunch i farten eller i hamn, extra tilltugg vid aftersail samt kulinariska middagar så att du helt kan koncentrera dig på segling, alternativt bara koppla av, umgås och njuta.

Vad ska jag själv ta med?
Det enda du behöver ta med är dina egna kläder och en sovsäck. Rusta dig för alla väder - gummistövlar och regnställ är användbara plagg. Vi skickar gärna en packningslista.

Kurser
Vi seglar under hela juli och augusti månad. Helgseglingar innebär att vi är ute fredag till söndag. Vi lämnar hamnen kl. 09.00 på fredagsmorgonen och kommer tillbaka på söndag eftermiddag vid 17 - tiden. Väljer du en helgsegling hinner du prova på hur det är att segla och lära dig en del grunder.

Väljer du att vara ute en vecka får du känna på seglarlivet ordentligt. Efter genomgången kurs skall du självständigt kunna segla och navigera inomskärs med en mindre båt i gott väder. Kursdeltagare har efter denna grundutbildning möjlighet att slå följe en helg i en av våra båtar med stöd av instruktör. Kontakta oss för mer information om detta.

Helgseglingar:
25 - 27 juni
2 - 4 juli
9 - 11 juli

Veckoseglingar:
v. 29, 12 - 18 juli
v. 30, 19 - 25 juli
v. 34, 16 - 22 augusti
v. 35, 23 - 29 augustiPris per person för en helgsegling är 2.500 kr och för en veckosegling 5.000 kr. Bokningen är bindande och avgiften skall erläggas i sin helhet senast två veckor innan avfärd.


Välkomna att höra av er för bokningar och förfrågningar till Karin och Suzanne på Tactiq. Intresset för seglarkurserna är stort så först till kvarn gäller.

Ring eller maila oss gärna på 08-545 443 00 / segla@tactiq.com.


Skriv svar