Maxi 999

Här kan man ställa alla typer av segelbåtsrelaterade frågor som inte passar i någon annan kategori
Skriv svar
Mauritz
Rookie
Inlägg: 1
Blev medlem: mån 26 sep 2005, 19:20

Maxi 999

Inlägg av Mauritz »

Funderar på att byta båt från en Maxi Fenix till något större. Som alternativ har jag Maxi 999. På vilket sätt skiljer sig Fenix från 999 i segelegenskaper och kvalite? Har ni andra båtar ni rekomenderar i samma storleksklass och prisklass?

999

Inlägg av 999 »

http://www.algonet.se/~maxiplus/klubben/

De har nog liknande segelegenskaper. Kvaliteten är nog inte sämre på 999:an. Träinredningen i den anses oftast håll abra klass.

Trots att 999:an har såpass goda innerutrymmen har den fullkomligt oslagbart stora stuvutrymmen i sittbrunnen som saknar motstycke även på många båtar uppåt 40-fotsklassen.

Carl P Dal

Re: Maxi 999

Inlägg av Carl P Dal »

Mauritz skrev:Funderar på att byta båt från en Maxi Fenix till något större. Som alternativ har jag Maxi 999. På vilket sätt skiljer sig Fenix från 999 i segelegenskaper och kvalite? Har ni andra båtar ni rekomenderar i samma storleksklass och prisklass?
Segelegenskaperna beror väl på ålder, skick, segelmakeri, dukval och skärning? Kanske menar du seglingsegenskaper?

Steen
Diamantmedlem
Inlägg: 649
Blev medlem: mån 29 aug 2005, 09:50
Kontakt:

Inlägg av Steen »

Hey.
Maxi 999 kann med bra segel och bra crew väre ret så snabb på regattaen. Båten är rymlig for sin klass och kann alltid säljes igen. En fin båt innom Maxi typerna och är en av dem bästa familjebåter bland 33 fotarna från 80-tallet. Sök dock efter dom senast produceret modeller med bättre rordesign.
Steen
Danmark

Gäst

Inlägg av Gäst »


Skriv svar