Becker 27?

Här kan man ställa alla typer av segelbåtsrelaterade frågor som inte passar i någon annan kategori
Skriv svar
Sandra
Rookie
Inlägg: 1
Blev medlem: tis 28 jun 2005, 18:29

Becker 27?

Inlägg av Sandra » fre 01 jul 2005, 22:00

Funderar på att köpa en Becker 27 med en bensininnombordare men tanken slog mig, är inte det väldigt brandfarligt???? Bensin och gasol tillsammans på en så liten yta??
Är detta en bra båt att börja med?? \"Vad ska man se upp med\" vi köp?
SOS (sandra o Susanne)

Jens K

Inlägg av Jens K » lör 02 jul 2005, 18:52

Fördmodligen kontroversiellt, men mitt råd är: strunta i gasolen och kör på sprit. Visserligen också brandfarligt, men inte lika explosivt och inga läckande slangar och kranar att oroa sig över.

En Becker 27 är ju ingen liten båt förresten. En Stortriss är möjligen en liten båt. En 27-fotare är en ganska stor båt för Skärgårdssegling. Det har tyvärr gått inflation i fötterna, vilket gör att de flesta har upphört segla, använder sina båtar som motorbåtar så snart det inte är medvind och dessutom kommer de inte in på de finaste ställena längre. Det senare är ju visserligen bara bra, det lämnar ju mer plats åt oss som har lite mindre båtar.

Seglare

Becker 27

Inlägg av Seglare » lör 02 jul 2005, 21:38

Visst kan manköpa Becker 27, funderade själv på det men valde en Tur 84. Tur 84 är mycket rymligare, dessutom en bra båt som är mycket stabil, bra för nybörjare!

LUK

Inlägg av LUK » lör 02 jul 2005, 22:40

Hej,

Tycker inte att kombinationen bensin/gasol är sämre än bara gasol i sig som också är explosivt om installationen medger läckage. Betänk att de flesta segelbåtar har dieselmotor och diesel har en betydligt lägre antädningsstemperatur än bensin, om än inte liga explosiv.

Gasol är bra men kräver ständig översikt för att man ska känna sig trygg.

Calle C

Inlägg av Calle C » mån 04 jul 2005, 08:43

Hej

Det är bensin som har lägre antändningstemperatur.

Köp din Becker 27, det är en bra seglare.

Visst finns det risker med både bensin och gasol, men så stora är inte riskerna.

Calle

Användarvisningsbild
Anders S
Diamantmedlem
Inlägg: 11232
Blev medlem: fre 20 maj 2005, 07:23
Ort: Sandö hamn (Onsala)

Inlägg av Anders S » mån 04 jul 2005, 10:26

Inombords bensinmotorer kräver vaksamhet, mest därför att bränslesystemet är så radikalt annorlunda. Bensinare (typ Vire) har förgasare (öppet system), dieslar har har insprutning (slutet system). Utombordare hänger vanligen i friska luften, så där löses problemet av sig själv, om det uppstår.

Om man har gasol i båten måste man kolla att det inte läcker, och det kan man göra med ett verktyg för några hundra (gasgard). En bensininombordare måste kollas avseende bensinläckage och man måste vara ordentligt ordningssam och stänga alla kranar för båda dessa bränslen mellan varven. Är man inte beredd att hålla koll (och tar reda på hur och var de svaga punkterna finns - enkelt, men bör läras in) skall man undvika inombordsbensinare.
Anders S

Skriv svar