BoatWasher?

Här ställer du frågor om båtvård, renovering, motor, el mm
Skriv svar
Användarvisningsbild
Federico
Platinamedlem
Inlägg: 116
Blev medlem: fre 18 sep 2015, 23:10

BoatWasher?

Inlägg av Federico » ons 30 aug 2017, 14:31

Hej,
har någon här provat elle känner till BoatWasher ?
https://boatwasher.se

Det finns rätt många stationer på Östkusten, men bara Stenungsund och Smögen på västkusten, där det behövs mest.
Jag funderar hur bra resultatet blir, hur ofta behöver man tvätta botten om man inte alls målar den, särskilt på Västkusten. Kam man komplettera detta med att dyka ett par gånger med borste och borsta tulpaner och alg?

Användarvisningsbild
Anders S
Diamantmedlem
Inlägg: 11301
Blev medlem: fre 20 maj 2005, 07:23
Ort: Sandö hamn (Onsala)

Re: BoatWasher?

Inlägg av Anders S » ons 30 aug 2017, 17:03

Vi tittade på det här i samband med att vår kommun ville göra något ihop med oss i segelklubben avseende bottenrengöring och minska behovet av bottenfärg. Det vi kom fram till (litet ovetenskapligt empiriskt) var att det nog fungerar bättre på östsidan än på västsidan. Vill man ha en förklaring till att de inte är så vanliga på "framsidan" handlar det nog om att man måste tvätta en gång i veckan och att det då behövs många stationer. Seglar man ett par veckor utan att tvätta får man annars garanterat havstulpaner och dessa får man inte bort om de satt sig. Sedan kan tvättarna fungera bättre på motorbåtar (raka skrov, utan köl).

Vi har därför numera en stöddig kran med två högtryckstvättar, spolplatta och reningsanläggning men ingen borsttvätt. Skall man vara sån, kanske vi skulle haft båda...
Anders S

Skriv svar