En sjövattenkyld motor ska gå på en lägre temp för att vattnet i motorn inte ska bilda pannsten
Den går på normaltemp då man kör färskvatten (vanligt kylvatten)
Kör du utan glykol är det samma temp som för blandning kylvatten/glykol, men då måste du tömma motorn helt vid vinterförvaring, ej att rekommendera att köra utan glykol då den även har andra ingredienser som ex vis minskar rost.
VP D1-20 larmar för överhettning
Re: VP D1-20 larmar för överhettning
Tack Schvidja!
En fråga till då för att undvika missförstånd (från min sida); "Den går på normaltemp då man kör färskvatten (vanligt kylvatten)",
dvs termostaten ska vara densamma (den högre tempen) oavsett om man har bara färskvatten eller en blandning färskvatten/glykol
i färskvattensystemet?
Anledningen till de här frågorna är att vi haft kylproblem förra hösten och i våras, bl a läckage i färskvattenkretsen. Men efter div
fix på försommaren (då vi inte brydde oss om att fylla på glykol ifall det skulle fortsätta läcka) har det funkat bra ända till i tisdags när
vi fick temperaturlarm. Vi kunde inte riktigt konstatera om det berodde på "försvunnet" färskvatten eller luftficka i systemet.
Glykolens rostskyddande verkan är vi förstås på det klara med
En fråga till då för att undvika missförstånd (från min sida); "Den går på normaltemp då man kör färskvatten (vanligt kylvatten)",
dvs termostaten ska vara densamma (den högre tempen) oavsett om man har bara färskvatten eller en blandning färskvatten/glykol
i färskvattensystemet?
Anledningen till de här frågorna är att vi haft kylproblem förra hösten och i våras, bl a läckage i färskvattenkretsen. Men efter div
fix på försommaren (då vi inte brydde oss om att fylla på glykol ifall det skulle fortsätta läcka) har det funkat bra ända till i tisdags när
vi fick temperaturlarm. Vi kunde inte riktigt konstatera om det berodde på "försvunnet" färskvatten eller luftficka i systemet.
Glykolens rostskyddande verkan är vi förstås på det klara med
Re: VP D1-20 larmar för överhettning
Ja samma termostat temp, att spola ur med färskvatten kan säkert vara bra och sedan fylla med ny glykolblandning om glykolblandningen blivit gammal. Ibland går larmen för tidigt, testa med en ir-tempmätare och skjut på ett par ställen för att få en uppfattning hur varmt det är. Jag kör med denna
https://www.biltema.se/verktyg/matverkt ... 2000018821
När man hittat en bra punkt att ta tempen på så skjut sedan på samma ställe.
https://www.biltema.se/verktyg/matverkt ... 2000018821
När man hittat en bra punkt att ta tempen på så skjut sedan på samma ställe.