Becker 22


Åsikt inskickad

av Marie Forsberg, 2003-08-25
marie.k.forsberg@home.se


Båtens årsmodell:

1975

Års erfarenhetet av modellen:

7 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Inte världens snabbaste båt men hon är lättseglad och hanteras utan problem av en person. Hon seglar bra så väl i lätta som hårda vindar. Vi har seglat om flertalet större och snabbare båtar. Men detta kräver dock mer av besättningen.

Hur det är att bo i båten:

Vi sover med lätthet 2 vuxna och två katter i båten. Min far byggde denna båt och då på det glada 70talet sov vi fem personer i båten. Detta är dock inte att rekommendera. Om man inte är blyg så kan 4 vuxna sova med lite bök och gärna fint väder då man får gå ut i sittbrunnen för att de andra ska bädda och borsta tänder.

Positiva egenskaper:

Det bästa med henne är att man utan ansträngning kan hantera henne själv. Detta är en klar fördel om något skulle hända på sjön.

Problem / svaga punkter:

Det vi saknar mest är en toa, men vi har valt att istället ha en kyl när vi seglar på 4 veckors semestrar.

Genomförda förbättringar:

Vårt exemplar har inombordsmotor sen hon byggdes. Vi har rustat den och bytt segel. Vi valde att skaffa en rullfock för att slippa ha två segelsäckar som tar plats. Dessutom har vi byggt om pentryt och byggt en kyl avpassad till en av stuvarna för att få så stor kyl som möjligt och en bra isolerad sådan.

Övriga kommentarer:

Jag vill gärna att andra som har denna båten kontaktar mig då det var min far som både har ritat och byggt modellen. Min far köpte en ritningsgranskning av Harry Becker och då tog han över namnet. Jag vet att båten byggdes på varvet BK marin men vi skulle gärna vilja veta om och vad som ändrades från de första båtarna som byggdes i ett bussgarage i Österby bruk till de som byggdes av varvet. MVH Marie Forsberg