Maxi Magic


Åsikt inskickad

av Erik Hellervik, 2003-07-28
erik_hellervik@hotmail.com


Båtens årsmodell:

1984

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familjesegling

Normal besättning:

1 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Båten seglar jättefint! Min båt skulle dock behöva en genua för att få fin gång i lättare vind, där jag upplever den som lite trög. Annars är jag mycket nöjd, speciellt med kryssegenskaperna. Har enbart stor och självslående fock på rulle som gör seglingen bekväm, men som tidigare nämts inte är det bästa i lättare vindar. Mycket fin roderkänsla med full kontroll även då det brallar i ordentligt. Går även mjukt och följsamt i sjön.

Hur det är att bo i båten:

Jag delar båten med mina föräldrar. För två fungerar båten fint. Jag vill dock ha med lite fler med och efter sommarens seglats med fem grabbar känns det som man kanske skulle behöva ett sittbrunnskapell för att göra vistelsen ombord lite drägligare. Annars tycker jag mycket om båten, både invändigt och utvändigt. Mycket ljus och fin inuti. Eltoa med septitank samt kompressorkyl är väldigt bekvämt. Skulle dock inte vara fel med lite fler stuvutrymmen, t.ex. skåp ovanför ryggstöden i salongen. Mycket fin pla

Positiva egenskaper:

Rymlig, ljus och välplanerad. Stor sittbrunn, utmärkta seglingsegenskaper. Inombordare i kombination med att båten svänger nästan lika bra fram som back gör den lätt att hantera i hamn.

Problem / svaga punkter:

Md5:an kan vara något svag och seg i accelerationen. Sittbrunnens sargar är låga. Inget främre stuvutrymme för fendrar, tampar etc.

Genomförda förbättringar:

Båten har tidigare seglats på Hjälmaren i alla år. Fr.o.m. i år på västkusten. Sötvattenskylning, Värmare, eltoa med septi, kompressorkyl m.m. har föregående ägare installerat. Vi har numera försett båten med rullsystem samt ersatt 25 liters vattendunken med 120 liters tank.

Övriga kommentarer:

Häftig båt, finns ingen motsvarighet i klassen.