Maxi Magic


Åsikt inskickad

av Lennart Osbeck, 2003-07-24


Båtens årsmodell:

1984

Års erfarenhetet av modellen:

5 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Att segla Magicen är en härlig upplevelse i både lätt- och i hårdvind, det gäller bara att ha rätt trim och rätt segel uppe. Hon är snabb och lydig och svarar direkt på minsta roderrörelse och segeltrim i alla vindar. Genuan bär hon upp till ca:8-9 m/s , men sedan bör den bytas ut till den självslående focken. En viktig detalj med focken är att man bör vara noga med att fäster skotet i rätt hål i seglet. Blir nedre delen av focken för bukig, så kommer båten inte att gå tillräkligt fort, båten kommer

Hur det är att bo i båten:

I Salongen finns det ett fast monterat bord där man viker ner halva bordet om man vill nå fram till toaletten eller förpiken. Bordet är fastmonterat vid styrbords huvudskott och maststöttan, och är stort nog för fyra till fem personer. Båten har på båda sidor en del praktiska utrymmen bakom kojernas ryggstöd i form av skåp eller hyllor av olika slag. Pentrydelen har relativt bra mått med plast för spis, stor besticklåda, två lådor till skafferivaror, ett rymligt skåp för båtens servisuppsättning sam

Positiva egenskaper:

Båten är en mycket bra kombination av en bra seglare och ett bra boende för en liten familj. Två personer lever gott i båten under flera veckor.

Problem / svaga punkter:

Båtens boendehöjd i främre delarna är mycket låg, men salongens många fördelar gör att man glömmer detta problem.

Genomförda förbättringar:

Jag har tagit bort fryslådan och ersatte den med en lejdare, som innehåller en mindre fryslåda av annan typ. Detta har gjort att jag har fått ett extra trappsteg ner i båten och det var nödvändigt för höjdskillnaden blir för stor med endast två steg.

Övriga kommentarer:

Båten är mycket lättmanövrerad i trånga sund och hamnar och är nästan lika lättstyrd när man backar som när den går framåt. Detta gör att man i princip kan fickparkera mellan två båtar när man backar.