Maxi Magic


Åsikt inskickad

av Frank Brincker, 2003-06-06


Båtens årsmodell:

1984

Års erfarenhetet av modellen:

år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Trots gamla slitna segel en otrolig seglare, snabb, tål mycket vind utan att reva storen, mycket säker båt även vid sjögång,

Hur det är att bo i båten:

Har än så länge enbart bott med sambon över några helger, två battar ska med i sommar. Gott om plats och båten upplevs som stor inuti så det ska inte vara några problem. Matlagningen OK för sambon men jag med mina 1.79m tycker att det är för lågt i tak.

Positiva egenskaper:

Som tidigare: rymlig inuti, stor sittbrunn, seglingsegenskaperna, kursstabil, Känns mycket säker i högre sjö. En mycket vacker och uppstickande båt enligt min mening. Runtomsikt från ruffen i och med ruffönstret.

Problem / svaga punkter:

Det samlas lätt fukt under dynorna vilket beror på att dynorna ligger direkt på plastinredningen och för vår del även på tidig sjösättning i slutet på april= kalla nätter varma dagar. Detta åtgärdades dock enkelt med en torrboll.

Genomförda förbättringar:

Har precis fått levererad ett nytt storsegel som jag inte har hunnit testa (Boding), Ny utombordare: en tvåcylindrig fyrtaktare på 9.9hk,

Övriga kommentarer:

Jag och sambon är mycket nöjda med båten, både vad det gäller boendet och båtandet. Jag kommer att satsa mer pengar i båten och lär inte sälja den på många år om jag säljer över huvudtaget. Planerar rullgenua nästa år och värmare. Seglingssäsongen tar inte slut i augusti bara för att det blir svalare då. ;o)