Bavaria 32


Åsikt inskickad

av Magnus Thölén, 2003-05-12


Båtens årsmodell:

2003

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familjesegling

Normal besättning:

person(er)

Seglingsegenskaperna:

Seglar med rullstor och standardsegel förvånansvärt bra, skjuter bra fart och tar hyfsad höjd. Dock något vek med standardkölen, troligen mycket bättre med den 180 cm djupa blykölen. För familjesegling räcker dock egenskaperna till med råge.

Hur det är att bo i båten:

Bavaria 32 är en fantastisk bobåt för 4-5 personer, härlig rymd i salongen, stora hytter i både för och akter. Det finns också gott om skåp och förvaring, särskilt uppskattas torkskåpet för blöta sjökläder på toaletten som för övrigt är mycket stor för båtstorleken.

Positiva egenskaper:

Komfort, Bavaria 32 är ju hela 10.30 x 3.30, dvs. i praktiken 33-34 fot. Detta skapar svårslagen rymdkänsla. Båten är också mycket välbyggd, snygga och prydliga slang och eldragningar, rejäla köl-och röstjärnsinfästningar. Bara välkända märken på däcksutrustning, beslag och motor, enkelt att få service och hjälp av kunnigt folk. Förberedd för extrautrustning som stereo, värmare etc. i form av förborrade hål, tomrör, fördragna högtalarkablar osv. Lätt att komma åt bakom skåp och paneler. Väljer man sedan

Problem / svaga punkter:

Något vek med standardkölen, det är ju en prioriteringsfråga mellan seglingsegenskaper och möjlighet att nå grundare naturhamnar. Enkla standardsegel från Elvström, inte Orustfinish på lackarbeten i inredningen.

Genomförda förbättringar:

Sittbrunnsbord, värmeutblås och ventilation i sjöklädesgarderoben, ett peke från Båtsystem som betydligt underlättar när man skall ombord från låga flytbryggor eller berghällar.

Övriga kommentarer: