Comfort 32


Åsikt inskickad

av Lena, 2003-03-11


Båtens årsmodell:

1982

Års erfarenhetet av modellen:

8 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Bra och trygg seglare. Varit ute i MYCKET hårt väder med grov sjö(+2m vågor) med familj utan att det känns otryggt. Tål massor av vind och sjö. Nästan omöjligt att segla ner relingen i vattnet. Rel snabb med hyfsade segel men i riktigt lätt vind på kryss är hon lite trögare än moderna båtar som väger hälften så mycket.

Hur det är att bo i båten:

Perfekta familjebåten. Vår familj 2 vuxna och 2 barn. Barnen har varsin "hytt" i aktern = inga konflikter. Förpiken OK för två vuxna (mannen 1,86 m) Pentryt perfekt att arbeta i. Lätt att nå upp till sittbrunn där vi "bor" tack vare sittbrunnskapell ( rekommenderas att investera tillsammans med stora sprayhooden)och sittbrunnsbord. Bra och lättarbetade ytor på däck. Vi har bott åtta pers i den under en vecka utan problem.

Positiva egenskaper:

Seglingsegenskaperna, boendet, kvaliteten. Stor sittbrunn. Akterkabin. Lättseglad. Tryggheten och stabiliteten till havs.

Problem / svaga punkter:

Lite trångt att komma åt motorn vid service.

Genomförda förbättringar:

Stora sprayhooden med sittbrunnskapell. Gav in ny dinension till båten. Nu bor vi där uppe oavsett väder och slipper krypa ner i källaren. Rullgenua underlättar seglingen och lazyjacks plus långa lattor i storseglet gör segelnedtagningen till en barnlek. Rodkick.

Övriga kommentarer:

Vi trivs mycket bra med båttypen och kan varmt rekommendera den till en eventuell köpare.