Västbris


Åsikt inskickad

av Ole Stolt, 2002-01-22


Båtens årsmodell:

1979

Års erfarenhetet av modellen:

2 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Båten är inte speciellt snabb,men den är otroligt sjösäker och trygg. Den följer vågorna på ett mycket fint sätt i hård vind utan över- stänk.Båten har aldrig kränkt så att vatten når relingen.Kanonbåt för ensamseglaren eller den lilla familjen. Lånkölad med ingjutet bly!++. Sköna linjer,vacker båt, lillasyster till Amigo 23. Invändigt har båten mycket teak även på skrovsidorna.Upplevelsen vid segling är,en liten båt med storbåtskänsla. Ett mycket rejält bygge från Orust. Provsegla så får du se

Hur det är att bo i båten:

Det fungerar faktiskt.De båda kojerna i ruffen är 2m långa, förpikens kojer 1.85m. Mer än 3 vuxna i ruffen och det blir tajt. Invändig höjd 1.55m. Fullhöjd vid pentryt om luckan skjuts undan, bra vid matlagning.

Positiva egenskaper:

Rejäl,robust,trygg,vacker! Kraftigt laminat överallt. Utombordaren sköts med lätthet från sittbrunnen! behöver ej krypa iväg akteröver. En rorkult som tar minimal plats.

Problem / svaga punkter:

Kan ha en liten tendens att vara begynnelsevek vid slag/vändning i hårt väder vid 10-12 sek.meter och där över. Båten är slutstyv.

Genomförda förbättringar:

Båten har spoltoa med septitank samt diskho med vattenanslutning. Fall dragna till brunn. Travare i seglet vilket är ett måste.

Övriga kommentarer:

Båten har 7/8 rigg vilket gör att man kan segla med bara storen i trånga hamnar. EN HÄRLIG LITEN SKUTA!