Ohlson 22


Åsikt inskickad

av Daniel, 2002-11-24


Båtens årsmodell:

1973

Års erfarenhetet av modellen:

3 år, Familje & kappsegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Det är en kul båt att segla. Dock så blir den lite vek när man börjar komma upp i kraftigare vindar. Den går bäst på undanvinden, men fungerar bra även på kryssen. Båten lyder väldigt bra, och är snabb i förhållande till storleken.

Hur det är att bo i båten:

Mycket stora utrymmen i salongen gör den lämplig att bo i, Men för tre pers i en vecka så blir det lite trångt. Man kan ju bo fyra i den, men då får man leva trångt. Ett sittbrunnskapell är att föredra.

Positiva egenskaper:

Bra familjeseglare, och ungdomssegalre , Snabb och lyder bra. Väldigt lätt att manövrera.

Problem / svaga punkter:

Motorn är ju en svaghet (utombordare 6 hp), Den är inte så stark som den borde vara. Och i och med att den sitter på sb sida, så kan man inte ha den igång om man lutar åt bb i hårt väder, vilket är en stor nackdel, speciellt i trånga passager.

Genomförda förbättringar:

Nya nåtningar i sittbrunnen, (de förra var n helt borta) Nya segel, de som jag hade innan var orginal. Nylackerad inredning.

Övriga kommentarer:

Detta är min första båt, men som ungdom känner jag att det var helt rätt båt att börja med. Mycket bra och lättmanövrerad båt, och trevlig båt, passar bra både för familjen och ungdom, samt lite lättare kappseglingar. Jag är mycket nöjd. Tyvärr känner jag att jag växt ur båten och vill ha en större.