Maxi Magic


Åsikt inskickad

av Komplett segelbåt, 2002-01-20


Båtens årsmodell:

1984

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familje & kappsegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Jag är mycket nöjd med båtens uppförande under gång speciellt i krabb sjö där många båtar har en tendes att slå. Magicen uppförs sig lugnt och "dansar" lätt över vågorna. Viktigt i hård vind är dock att tidigt reva för att få en behaglig segling. Båten är begynnelse vek men samtidigt slutstyv. Har erfarenheter från Fenix som är betydligt vekare och broachar lättare. Med sin bredd har båten fina undanvindsegenskaper som gör den rolig att segla speciellt i lite högre sjö akterifrån.

Hur det är att bo i båten:

Med sin bredd har båten god rymd, en känsla som också förstärks med att båten har runtomsikt. Salongen är ljus och trevlig och med sitt stora salongsbord sitter 4 personer med god plats och äter. Stickkojen har mycket god rymd och känns inte trång för den som normalt har lite svårt för stickkojer. Köket har god funktion även om lite mer lådor hade varit på sin plats. Den kritiserade lösningen med att använda en stor kylbox som fotsteg är för oss inga problem. Vi ser stora fördelar med att lätt komma åt kylv

Positiva egenskaper:

Båten känns väldigt komplett för att endast vara 8 meter lång. Man har fått med det mesta för att få en hyfsat komfortabel nivå både boende och segelmässigt. Sittbrunnen är är stor och mycket komfortabel även om sargarna kan uppfattas som lite låga. Lådorna i sittbrunnen är mycket stora och slukar massor av utrustning, kan t.o.m. vara lite svårt att nå ända ner till botten.

Problem / svaga punkter:

Genomförda förbättringar:

Övriga kommentarer:

En bra båt i en intressant prisnivå, mycket båt för pengarna med god byggkvalitet och mycket seglingsglädje. En komplett båt som starkt rekommenderas!