Albin Accent


Åsikt inskickad

av Henrik, 2002-01-16


Båtens årsmodell:

1978

Års erfarenhetet av modellen:

3 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Härlig att segla. Går fint i lätt vind men är också tryggt slutstyv i hårdare vind. Har en go´ "tyngd" i sjön. Är lätt på rodret. Jag har bara positivt att säga om segling med Accenten.

Hur det är att bo i båten:

Fungerar bra för 2-4 personer att bo i. Mysig inredning. Annorlunda planering. Båten har 2 stickkojer varav vi använder den ena till stuv. Pentryt fungerar bra, avställnings-ytor OK, men ståhöjden (1,68m) kräver att längre personer sitter på matbordet och lagar mat. Mellan salong och förpik finns toalett och garderob. Garderoben är rymlig och toan trång. Avskildhet med dörr mot salongen.

Positiva egenskaper:

Seglingsegenskaperna Vackra linjer (tycker jag) Planeringen med L-soffa och halv-stort pentry Lagom stor för oss Bra sittbrunn vid segling, sköna sargar att sitta på

Problem / svaga punkter:

Högt motorljud Delar av orginalinredningen är av ganska låg kvalitet. Sittbrunnen kunde ha varit något större. Läckage vid fördäcksluckan. Lite för lite stuv för ankare, tampar och dyl.

Genomförda förbättringar:

Vår båt är klädd med teakribbor invändigt längs ruffsidorna, vilket ger en ombonad känsla. Väldigt lite plast är synlig. Jag har gjort nya teakfronter till soffan i salongen och vi har bytt till nya dynor, vilket gjorde väldigt mycket för fräschheten och känslan av "vår" båt. Vi har monterat ny rullgenua.

Övriga kommentarer:

Det är en båt som vi trivs väldigt bra med. En härlig segelbåt till ett överkomligt pris. Det är ingen stor båt men den har det mesta som jag behöver ombord. Enda stora nackdelen anser jag vara ståhöjden.