Nardus 92


Åsikt inskickad

av Leif Eriksson/ oceanplurra, 2014-08-30


Båtens årsmodell:

1978

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familjesegling

Normal besättning:

1 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Styv. Lugn och fin oavsett väder, men trög i lättvind. Beter sig exemplariskt i grov sjö och hårda vindar, dock lite slingrig i hård slör, ( för litet roder ?) Inte fantastisk på kryss, men ingen katastrof heller. 1,08 i lys, men jag har inte bråttom.

Hur det är att bo i båten:

Bor heltid i båten året runt. Bra disponerad med ståhöjd. ( ..bortsett från låg kvalitet på arbetet=hemmabygge). Dinett till babord med stort långkök utmed hela styrbordssidan är mycket bra. Två stickkojer och tillräcklig förpik. Toan är liten och feltänkt och kräver ett rejält yogapass. Önskar mer garderober.

Positiva egenskaper:

Charmig, mysig, välseglande i rätt vindar, välbyggd i skrov, kraftigt laminat med välinfäst blyköl. Snygg ! Väldigt billig i förhållande till storlek, seglingsegenskaper och utrymmen. Rattstyrning med kraftiga dimensioner på vajrar och länkage. Fina trädetaljer. Breda skarndäck.

Problem / svaga punkter:

Amatörmässigt genomförd inredning. Backar som en berusad apa ( något med roder - propelleravstånd, eller vad beror det på.. ?), man kan hamna var som helst. Sen tycker jag den är underriggad. Lite trång sittbrunn tack vare ratt och piedestal.

Genomförda förbättringar:

Epoxibehandlat, elrenoverad med solceller.vinterisolerat, ny kompressorkyl, ny modell origokök, ny toa, gått igenom motor ( Yanmar 2GM från -85 som tickar och går ). Målat, lackat och fräschat upp det mesta. Klätt om dynor. Dragit in el-element, frostvakter och snart ny Wallas. Installerat wifi och TV.

Övriga kommentarer:

Älskar denna båt och mitt nya liv ombord !