Maxi Magic


Åsikt inskickad

av Magic, 2010-07-13


Båtens årsmodell:

1985

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familje & kappsegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Otroligt rolig båt att segla, snabb som en blixt för sin storlek, riktigt styv båt och inte alls vek som vissa påstår. Handlar om att ta ett rev i tid. men hellre ta ett rev tidigt än att inte komma frammåt när det blåser lite. Har vindmätare på min och brukar reva runt 9m/s. Seglar otroligt bra på alla bogar och tar riktigt bra höjd på kryssen. fantastisk med den självslående focken. Det blir till och med kul att kryssa då :)

Hur det är att bo i båten:

Vi bor vanligtvis 2 personer och då är det plats så det blir över. funkar kanon upp till 4 pers 5 personer har gått bra det me över en helg. Har ett sittbrunnstält med fönster till och med det uppe blir det riktigt bra med plats, som ett rum till. har gasolkök 100l, wallas 1800, färskvattensäck under förpiken och en isoterm (kompressorkyl) och 150Ah förbrukningsbank för att få upp komforten lite. förpiken är riktigt rymlig där sover man bra 2 personer jag är 182cm lång.

Positiva egenskaper:

Lättseglad man seglar mycket för att det är så enkelt och roligt, inga tunga försegel. Riktigt mycket båt för pengarna valde mellan fenix o magic och det föll på magicen då man får en topp fin för strax under 200'kr. Mysig, ljus och rymlig salong. stor och bekväm lättarbetad sittbrunn där man även ryms många på kvällarna i hamn.

Problem / svaga punkter:

Hade ett lekage i fören men det visade sig vara hålet i pulpiten för sladden till förlanternan där vattnet letade sig in. Men det är nu fixat med vulkteip. Annars finns det inget.

Genomförda förbättringar:

sittbrunnstält, rullsystem. Kommer att sätta på lazyjacks och en "stackpack" till nästa år. för att underlätta seglingen ytterligare.

Övriga kommentarer:

Letar du efter en båt strax under 200 000kr så köp en magic. Den har precis allt. snabb som en blixt, lättseglad (självslående), bra bokomfort med toa o allt. Storbåtskänsla.