Dixie 27


Åsikt inskickad

av Markku Ojala, 2009-11-07
markku.ojala@kotinet.com


Båtens årsmodell:

1979

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familje & kappsegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Relativt snabb båt även med svaga vindar. Lönar sig att reva ner seglar lite för tidigt än för sent. Farten sänker nästan inte als, men mycket bekvämare att segla. (nybörjartal :) ) Trygg och sjöduglig båt. Inte bara för kustsegling.

Hur det är att bo i båten:

För tre fullvuxna karl fungerade det utmärkt för 3 dagar och för min familj med två barn fanns det gott om utrymme. Skjutluckan hjälper till med matlagningen i ruffen. Man kan stå med ryggen rakt. Annar går man med huvudet böjt en aning.

Positiva egenskaper:

Bra seglingsegenskaper. Rymlig för små familj och gott om stuvutrymmen. Blyköl är bra att ha. Vackra linjer och samtidigt praktisk design.

Problem / svaga punkter:

Aning kort förpik, men fungerar ändå. Trapporna ner till ruffen måste byggas om. I nuläge svårt för småbarn (och äldre folk) att kliva in i båten.

Genomförda förbättringar:

Skjutlucka är väl inte standard för Dixie. Trappor, nya dynor, golv-matta samt lite lackering ligger på "att göra" lista

Övriga kommentarer:

Forum för Dixie ägarna skulle vara toppen. (Erfarenhets utbyte, byggtips bilder,etc.) Finns det intresse bland oss för eget hemsida? Våran båt befinner sig i norra finland, men ändå vid samma vattnet.