Dixie 27


Åsikt inskickad

av Arne Bolund, 2002-05-02


Båtens årsmodell:

1988

Års erfarenhetet av modellen:

12 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Tämligen snabb för sin storlek. Båten kan sägas vara något begynnelsevek men klart slutstyv. Den som gillar att segla har här en mycket trevlig båt i lagom storlek. Uppför sig bäst i 3-8 m/sek, sedan måste man reva. Härlig och trygg i sjön, som en and på vattnet, vakar väl.

Hur det är att bo i båten:

För far och mor med två småbarn fungerar det hyggligt ombord och för två vuxna är den idealisk. Mycket proffsig och utsökt fin inredning i teak. Pentryt är något trångt som på de flesta båtar i denna storleksklass.

Positiva egenskaper:

Mycket fina linjer. Bernt Anderssons vackraste konstruktion. Seglar bra (se ovan). Uppför sig mjukt och lugnt även i hög sjö.

Problem / svaga punkter:

Ruffnedgången tyckte jag aldrig om. Se nedan. "Lejdaren" via motorhuven ned i båten är inte helt bekväm.

Genomförda förbättringar:

Jag har sågat upp nedgången och byggt en traditionell nedgång med skjutlucka och luckgarage, vilket ytterligare förbättrade konstruktionen. Luckgaraget till Compis 97 lär annars ska passa. För att få en smidigare nedgång flyttade jag också storskotskenan akteröver från bridgedäcket. Storskotskenan är nu enkelt löstagbar vid vistelse i sittbrunnen i natthamn.

Övriga kommentarer:

En verkligt fin och sjösäker båt för den seglingsintresserade. Båten är mycket prisvärd. Du får en båt med en halvtonnares utrymmen för 100-130 kkr beroende på skicket.