Albin Accent


Åsikt inskickad

av Kuling, 2007-05-08


Båtens årsmodell:

1978

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familje & kappsegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Jag tycker båten är hyffsat snabb, en fin kryssare som tar bra höjd. Känns som en betydligt större båt me bra tyngd. Ganska "rullig" i sjön när man inte har segel uppe vilket kan va jobbigt i hamn, men de hör nog IOR båtarna till. Men den e mycket slutstyv o tål mycket vind om man trimmar rätt. Samma sak me balansen där, ser man till att ha rätt trimm går hon som tåget o lätt på rodret. O det är ingen vetenskap att trimma henne rätt heller. Man känner direkt på rodret om ngt är fel.

Hur det är att bo i båten:

Fungerar bra. finns lite olika varianter på stuv i båtarna fick jag erfara när jag letade. kanske lite dåligt me ståhöjd men vad kan man begära för en båt i den storleken o pengar. de e ju en segelbåt som ska seglas o ingen husvagn, då kan man köpa maxi o bli omseglad :)

Positiva egenskaper:

Mycket båt för pengarna, bra seglare även i hård vind o kraftig sjö. Förlåtande. Inga dolda fel utan är båten fin så är den det rakt igenom. Gillar även lösningen me L-soffa ger bra utrymmen o storbåtskänsla.

Problem / svaga punkter:

Det jag kan komma på är nog responsen på rodret när man backar, den är inget vidare. Men me lite övning får man känsla för det. Har folding på min, om de har ngn betydelse vet jag inte.

Genomförda förbättringar:

Inga.

Övriga kommentarer:

Letar du efter en båt runt 100 000 sek. Köp en Accent, mycket prisvärd och trevlig båt på alla sätt. En klassiker som funkar till allt.