ADA 32


Åsikt inskickad

av Terje Rotvik, 2006-12-15


Båtens årsmodell:

1974

Års erfarenhetet av modellen:

9 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Min båt er en Oksø 32. Linjene er klasiske og den seiler bra, kanskje bedre enn oppgitt. Den er ganske stiv, men storseil må reguleres da den kan slippe styring i mye vind. Den føles trygg å være ombord i.

Hur det är att bo i båten:

Den er romslig og lys grunnet større vinduer enn vanlig. God takhøyde. God stueplass i benker og bak ryggputer. Vi har bodd 4 personer i båten i ferier og det har fungert meget bra.

Positiva egenskaper:

Mye båt for pengene. Trygg og behagelig å være ombord i. Seiles lett alene. God ute- og inneplass. Mastehøyde ca. 11 m. (Kommer under alle broer.)

Problem / svaga punkter:

ER logerrig og må ikke ha for mye press på storseil. Derfor ble antakelig mast og ror forandret på ADAs konstruksjon. Jeg hadde foretrukket blykjøl. Fukt kan komme gjennom røstjernfester.

Genomförda förbättringar:

Den gamle Volvo MB 10 a er skiftet med en Yanmar 28 hk. i 2006. Fosterket under masten som er festet oppå tak. Opprinnelig ekstra køy i salong til styrbord er gjort om til salong/sofakøy.

Övriga kommentarer:

Innredningen er nok fabrikklaget i denne båten. Virker solid bygget med sandwich i tak og dekk. God stueplass i cocpit for seil og tauverk etc. Myk i sjøen.