Bavaria 32


Åsikt inskickad

av Anders Längnäs, 2007-08-15


Båtens årsmodell:

2004

Års erfarenhetet av modellen:

3 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Seglar bra för att vara familjebåt om man skaffar riktiga segel. Vi har den djupa blykölen vilket jag tror är fördel på kryssen. Vi har rullstor och rullgenua vilket gör att man revar mycket enkelt och i tid (med tidigare båtar har man ibland dragit sig för att reva).

Hur det är att bo i båten:

Underbar bobåt. Vi är två vuxna och två barn och bor ypperligt. Vi har nu seglat i tre säsonger i alla vädertyper (sol, ösregn, lite vind, mycket vind). Härlig rymd; stor salong (man sitter många runt det stora bordet som rymmer många tallrikar), stor och rymlig akterruff och förpik där man sover bra, stor toalett med bra våtgarderob. Även sittbrunnen är stor, rekordet är 14 personer under sittbrunnskapellet! Något hårda dynor i förpik och akterruff. Å andra sidan ligger man inte igenom dem som vi gjorde i

Positiva egenskaper:

Bra att bo i, seglar väl, mycket prisvärd. Förberedd för mycket utrustning (Fördragna kablar osv)så det är enkelt att komplettera med utrustning i efterhand.

Problem / svaga punkter:

Som för så många andra nya båtar bör originalseglen bytas ut till bättre. Vi har bytt stor och genua till Lundh sails i Pentex. Storseglet är Vertech Main med stående lattor. Seglingsmässigt blir det en helt annan båt än med originalseglen som är dåliga (liksom på så många andra nya båtar, tyvärr)

Genomförda förbättringar:

Beställde båten relativt välutrustad från början. Bytt segel.

Övriga kommentarer:

Efter tre säsonger är båten fortfarande i nyskick. Vi är mycket nöjda.