Dixie 27


Åsikt inskickad

av Ulf Jaurelius, 2005-07-16


Båtens årsmodell:

1982

Års erfarenhetet av modellen:

8 år, Familje & kappsegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

En fantastisk seglare, speciellt i hårt väder. Begynnelsevek men verkligt slutstyv. En slör i 15 m/sek är en ren njutning tack vare den låga vikten och det stora rodret. Seglar mycket bra även i lättvind om man anpassar segel och trim för detta......

Hur det är att bo i båten:

Med min inredning är båten helt perfekt för två vuxna. Från nedgången (med lucka och garage från Compis 97): L-pentry om bb och stor separat toa om sb. Därefter två fullängdskojer hopbyggda till ett U förut =Vardagsrummet. Hel förpik =Sovrummet. Bra ventilation, värmare, gott om stuvutrymmen gör inte det hela sämre!

Positiva egenskaper:

Seglingsegenskaper, bra boende plus att båten med sin diskreta överbyggnad faktiskt är riktigt vacker trots gemensamt skrov med Compis och Beason 31.

Problem / svaga punkter:

Egentligen inga, eftersom jag kände till båtens svagheter redan när jag byggde skrovet och kunde göra de modifieringar som jag tyckte krävdes.

Genomförda förbättringar:

Skrov med divinycellsandwich, stuvfack på båda sidor i sittbrunn, skjutlucka och garage från Compis 97, riktad rowing i däckets ytterkanter för att styva upp, borttagen sandwich ersatt med rowing för winschar, avlastare mm, bränsle- och vattentankar samt batterier samlade runt kölen för låg vikt i ändskeppen, lätt motor BMW D7, ingen basinredning i plast. Viktbesparingarna gjorde att den flöt 10-20 mm högre än en standard Dixie.

Övriga kommentarer:

Undrar var den finns nu? Vänern har det ryktats. Numret är 632