Västbris


Åsikt inskickad

av Bo Krigholm, 2002-02-27


Båtens årsmodell:

1976

Års erfarenhetet av modellen:

8 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Trygg och säker. Den begynnelsevekhet som tidigare kommit fram känns mer som en nigning innan farten kommer igång -Båten är rätt tung för sin storlek Ingen racer precis men kryssar ok

Hur det är att bo i båten:

Med två vuxna och ett barn fungerade den utmärkt vid korta skärgårdsturer. Kojerna i "salongen" är kanske i smalaste laget men fungerar ok. Bra med utrymme för måltider inne i båten man sitter bra på kojerna både utrymme över huvudet och bra vinkel på knän.Stuvutrymmen under kojer både i salong och förpik.Kölsvin som rymmer en hel del konserver och andra kylvaror. Praktiskt ordnat med lådor som sticker in under bridgedäck. Matlagning sker vid de nerfällbara hyllorna och med luckan uppe får man ståhöj

Positiva egenskaper:

Gediget byggd i allt plast som trä och beslag - ger trygghet och lång livslängd. Mycket mysig-ombonad inne med fin träinredning i teak. Ger trots sin litenhet en "skeppig" känsla.Lättseglad med 7/8 riggen och seglas lätt av en person trots fall vid mastfoten. Långkölen ger stuvutrymme styrka och stabilitet vid segling.

Problem / svaga punkter:

Det kan vara lite knepigt att hantera en utombordare då man har en akterpulpit - att lyfta upp och ner en tung snurra blir lite jobbigt då man måste hänga över pullpit.

Genomförda förbättringar:

Installation av logg,solpanel och montering av badstege. i övrigt ganska spartanskt originalutförande

Övriga kommentarer:

En bra och trygg nybörjarbåt som trots sin litenhet har det som behövs - Ett uppbyte blir svårt att motivera då steget i pris blir mycket stort utan att ge så mycket plusvärden. Den bästa båt jag haft !