Hallberg-Rassy 31


Åsikt inskickad

av Jørn H Ødemark, 2004-09-08


Båtens årsmodell:

2002

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

HR 31 virker som en meget stiv og tung, (sikker) båt. Min båt (byggenr 250) er uttsyrt med rullestorseil og selvslående fokk. Dette gjør den meget enkel til familiseiling, men er noe underrigget ved vind under 10 m/s. Jeg planlegger derfor å anskaffe en 150% rullegenoa til bruk ved lettere vind.

Hur det är att bo i båten:

Båten fungerer meget godt å bo ombord i. Den er godt isolert og samtidig godt ventilert. Dette gjør at temperaturen holder seg stabil, samtidig som luftfuktigheten ikke blir for høy. Seterygger, senger benker etc har god støtte. Det er tilstrekkelig med skap-plass og stuerom for å ha med det som trengs under en tre-fire ukers ferie tur.

Positiva egenskaper:

Benker, sofa etc har god ergonomi, og dyp sittebrønn gjør at båten føles sikker. Samtidig gjør størrelsen på "bare" 31 fot båten meget letthåndterlig. Rullemast og selvslående fokk bidrar også til dette.

Problem / svaga punkter:

To saker, toalettet er noe trangt til å kunne brukes som dusjrom, selv om det går. Båten har rorkult, og ved motorgange gjør propellstrømmen at det er noe trykk mot roret. Det gjør at roret ikke kan slippes under bruk av motor.

Genomförda förbättringar:

Ingen

Övriga kommentarer:

Det virker som om HR 31 er solid og godt gjennomtenkt båt. Har ikke kunnet avsløre noen svakheter ved båten til nå.