Albin Ballad


Åsikt inskickad

av Håkan Tilly, 2004-03-20


Båtens årsmodell:

1975

Års erfarenhetet av modellen:

2 år, Familjesegling

Normal besättning:

1 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Balladen har välkända egenskaper, mycket styv, seglar bra även i lättvind även om den blir omseglad av till exempel Comfort 30.

Hur det är att bo i båten:

Har redan skrivit om detta och det fortsätter att vara bara fint, se tidigare inlägg. Har tittat in i många andra jämförbara trettifotare och även med medveten återhållsamhet för att jag är part i målet har jag inte hittat någon annan båt med liknande känsla av gedigen, flärdfri och funktionell inredning.

Positiva egenskaper:

Som tidigare i alla praktiska aspekter av segling och boende, allt funkar och båten är välkänd och respekterad med stabilt andrahandsvärde, det är faktiskt en kanske lite fåfäng men trevlig känsla att svara "Ballad" på frågan vad man har för båt.

Problem / svaga punkter:

Inga nya observationer sedan tidigare inlägg.

Genomförda förbättringar:

Rulle och rullgenua - ett jättelyft! "Hur har jag klarat mig tidigare...?" Lazyjacks, "Hur har jag klarat mig tidigare...?" Ombyggt pentry med två diskhoar, väldigt mycket större känsla och diska utan behov av extrabalja är ett lyft. På gång med att montera VHF under rufftaket på babord sida av nedgången, åtkomligt från sittbrunnen under segling. Dubbelt så stor septictank (60 L)i styrbord sittbrunnsförråd, med självfall för tömning, funkar fint. På gång att minska antalet bordgenomföringar, målet är n

Övriga kommentarer:

En av de bästa 30-fotarna från 70-talet, kanske den allra bästa! Undrar över att så få kommenterat sina Ballader på denna sidan, måste bero på att "hälsan tiger still"