Coronado 25


Åsikt inskickad

av Richard Hellqvist, 2003-12-21
richard@azto.se


Båtens årsmodell:

1967

Års erfarenhetet av modellen:

25 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Seglar hyffsat på öppna bogar.har svårt att hänga med likvärdiga båtar på bidevind. Balansen är bra när man hittat trimmet. det jäättestora rodret vänder båten direkt men gör också att båten måste passas hela tiden.

Hur det är att bo i båten:

Boendet är båtens starka sida. Båten är minst en storlek störe än vad måtten visar. Dinette med fönsterutsikt, lång köksbänk diskhoar och islåda skapade finfint boende för 2 voxna +3 barn. För att inte tala om jätteruffluckan som öppnar hela rufftaket. Underbart när det är bra väder. Sittbrunnen är stor med fin plats för alla även om rorkulten är lång och tar plats (jag kapade den på slutet).

Positiva egenskaper:

Boendet kan inte bli bättre med tanke på storleken. Toppen! Ankarboxen i fören och stuvutruymme både under akterdäck och sittbrunn gör att man inte behöver förvara något onödigt i ruffen saknar detta med min nuvarande båt

Problem / svaga punkter:

Krånglig rigg med tung mast med massor av stag. Hade lite problem med förstagsinfästning som åtgärdades med att förlänga med rf-skena längs hela fören.

Genomförda förbättringar:

Monterade Yanmar innombordare och rullgenua,

Övriga kommentarer:

den stora överbyggnaden gör att båten blir jätterymlig med nästan ståhöjd(180 cm)samtidigt som den skymmer sikten framåt rejält. Det höga steget från sittbrun till rufftaket samt avsaknaden av nedragna fall mm. till sittbrun gör det något svårarbetat med åren.