Albin 79


Åsikt inskickad

av Magne Vingsand, 2017-08-13


Båtens årsmodell:

1977

Års erfarenhetet av modellen:

1 år,

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Overrasket over at Albin 57 er en nesten like bra seiler som Albin 79, og morsommere. Men større lengde gir mer stabil båt selvfølgelig. Og 79 er mye lettere på roret, blir ikke like sliten etter en dag i mye vind.

Hur det är att bo i båten:

Lavt under taket, kan ikke være mer enn 170 (oppgitt 175). Og veldig lavt i forpiggen pga motorrommet under senga. Trangt også rundt det lille salongbordet, spesielt på byssesiden (babord) hvor bordet stenger adkomsten. Men sitter ganske bra med god ryggstøtte. Lange vinduer gir godt utsyn og bra med lys. Snedig løsning med salongbordet, som kan heves/dreies og blende av takluken over forpiggen. God plass til utstyr og mat i den kompakte byssa. Også godt med stueplass i 2 rom under cockpitbenkene, og bak trappa. Savner vaskemulighet i wc-rommet, er plass til en liten vask der (vil bli montert etterhvert).

Positiva egenskaper:

Enkel å seile, takler en del vind, føles trygg til å være så liten. Eget wc-rom er bra. Fin å se til både inn- og utvendig. Kort mast som er godt forankret, virker solid. Kjekt med eget rom for anker i baugen (og forsåvidt i hekken). Lang rorkult, kan sitte helt framme i cockpit og styre båten samtidig som en leser av dybdemåler og detaljer på kartplotter.

Problem / svaga punkter:

Ingen spesielle, men litt smal cockpit.

Genomförda förbättringar:

'Forsterket' kjølsvin. Solcellepanel. Autopilot.

Övriga kommentarer:

Liker båten, som er nesten stor nok.. Bare litt lav takhøyde. Ellers ligger et rullestag og venter på å bli montert.